Gelin saçı yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Düğün günü giyeceğiniz gelinlik kadar önemli olan bir diğer nokta ise gelin saçıdır. İstediğiniz gibi olmadığı takdirde en güzel gününüzü berbat edebilir. Gelin saçı yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için araştırdık. İşte gelin saçı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2018 07:45 GÜNCELLEME 06.04.2018 09:38 Güzellik
Gelin saçı yaptırırken nelere dikkat edilmeli?
Gelin saçı yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Gelin saçı, gelinliği tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Gelinliğinizi ve makyajınızı öne çıkartan en önemli detay olan gelin saçı, gelinin arzu etmediği gibi olduğunda tüm günü berbat edebilir. İşte en özel gününüzde, gelin saçı yaptırmadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler...

1- TECRÜBELİ BİR KUAFÖR BULUN

En güzel gününüzde kendinizi hiç tanımadığınız ve tecrübesinden bir haber olduğunuz kişinin ellerine bırakmayı kimse istemez. Bu yüzden düğün günü gideceğiniz kuaförü çok iyi araştırın.

2- KUAFÖR PROVASI YAPIN

Düğün gününüzden en az bir hafta önce kuaföre giderek yaptırmak istediğiniz saç modelini yaptırın. Böylelikle hem size yakışıp yakışmadığını görebilir hem de olabilecek herhangi bir sorunun önüne geçebilirsiniz.

3- KUAFÖR PROVASINA KALABALIK GİDİN

Kuaföre saç provası için gittiğinizde yanınızda birkaç kişiyi götürmeye ve götüreceğiniz kişilerin zevkine güvendiğiniz insanlar olmasına dikkat edin. Onlarında fikri ile size en çok yakışacak saç modeline karar verebilirsiniz.

4- SAÇ AKSESUARLARINI UNUTMAYIN

Gittiğiniz kuaförde saçınızın modeline karar verirken saçınıza takacağınız aksesuarı kuaföre gösterin. Mümkünse yanınızda getirin ve saçınızı onunla denemesini isteyin.  

5- BOY FARKINA DİKKAT EDİN

Eğer eşinizle aranızda fazla bir boy farkı yoksa tepeden topuz yapmak yerine saçınızı arka tarafından topuz yaparsanız ondan uzun gözükmezsiniz ve düğün fotoğraflarında daha güzel bir görüntü oluşabilir.

6- DÜĞÜN ÖNCE SAÇLARINIZI KESTİRMEYİN

Saçlarınızı düğün öncesi uçlarından bile kestirmeyin. Çünkü kesilecek olan bir santim bile kuaförün işini zorlaştırabilir. Saçlarınız ne kadar uzun olursa o kadar iyi.

7- DÜĞÜNE BİR HAFTA KALA SAÇLARINIZI BOYATMAYIN

Düğünde güzel olacağını düşündüğünüz rengi düğünden en az 15 gün önce boyatmalısınız. Bu süre boyanın sertliğini atarak rengin tamamen saçınıza oturması için yeterli bir süredir. Eğer düğüne 15 günden az bir zaman zarfında saçınızı boyatırsanız oluşabilecek aksiliklerin önüne geçmeniz zor olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR