Dikkatli kullanmanız gereken 8 kozmetik ürünü

Kozmetik ürünlerini çok fazla ve sık kullandığımızda cilt sağlımızı farkında olmadan tehlikeye atıyoruz. İşte dikkatli kullanmamız gereken kozmetik ürünleri...

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2018 07:01 GÜNCELLEME 09.09.2018 08:26 Güzellik
Dikkatli kullanmanız gereken 8 kozmetik ürünü
Dikkatli kullanmanız gereken 8 kozmetik ürünü

Gerek günlük gerekse özel günlerde kullandığımız kozmetik ürünlerinin kullanımına cilt sağlığı açısından dikkat edilmesi gerekiyor.  ''Yasemin.com'' ekibi olarak dikkatli kullanılması gereken 8 kozmetik ürününü sizler için araştırdık...

MAKYAJ BAZI:

Çoğu makyaj bazı içerisinde silikon bulunduruyor. Silikon gözeneklerin içerisine dolarak cildin pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olsa da, ter ve yağları tutup dökülmelere sebep oluyor. Silikonun cildinizden tamamen temizlenmesine yardımcı olacak iyi bir temizleyici kullanın.

ARINDIRICI ŞAMPUAN:

Hangi arındırıcı şampuanı kullanırsanız kullanın çoğu saç köklerinizin ve kafa derinizin sağlıklı kalmasına yarayan sebumun çoğunu yok eder. Bu sebeple arındırıcı şampuanların haftada bir kez  veya gerekiyorsa  haftada en fazla iki kez kullanmalısınız.

TEMİZLEME FIRÇALARI:

Yumuşak başlıklı temizleme fırçaları cildinizin kurumasına, sivilcelenmesine ve hatta sedef hastalığına yakalanmasına sebep olabilir. Normalden fazla makyaj yaptığınızda bu ürünü kullanmayı tercih edebilirsiniz.

UZUN SÜRE KALICI LİKİT RUJLAR:

Mat sıvı rujların kalıcılığı çok etkili olsa da bu kalıcılığı elde etmek için rujların içinde bulunan maddeler dudaklarınızda yıpranmaya ve aşınmaya neden olabiliyor. İçinde hindistancevizi yağı bulunan ürünlerle rujlarınızı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

SAÇ KREMLERİ:

Saç kremleri saçları ağırlaştırarak matlaştırıyor. Saç kremini saçınıza dibinden itibaren değil yalnızca uçlarına sürmeye dikkat edin. Saçınızı kremledikten sonra iyice durulamaya özen gösterin.

TAKMA KİRPİK:

Takma kirpikleri takarken kullandığımız yapışkan, kendi kirpiklerimize zarar verip dökülmesine neden olabilir. Sadece çok özel günlerde takma kirpik kullanmaya çalışın. Böylelikle kirpiklerinizin ömrünü uzatmış olursunuz.

KURU ŞAMPUAN:

Kuru şampuan sürekli kullanıldığında saçlarınızda kalıntılara neden oluyor ve temizlenmesini daha da zorlaştırıyor. Saçınızda kalıntılar arttıkça oksijen azalıyor. Böylece saçınızın uzaması yavaşlıyor hatta engelleniyor. Kuru şampuan için en uygun kullanımı haftada bir kere olmalıdır.

PEELİNG:

Peelingler vücudumuzdaki yararlı kollajeni yok ederek sivilcelenmeye, güneş hasarlarına, hatta kanamalara ya da daha kötüsü lekelenmeye karşı cildinizi savunmasız bırakabilir. Peelingleri haftada sadece bir kere kullanmaya özen gösterin. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR