Yüz kontürü nasıl yapılır?

Yüz kontürleme işlemi nasıl yapılır? Yüz kontürleme işlemi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, sizler için araştırdık. İşte yüz kontürleme işlemi hakkında bilmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2018 08:05 GÜNCELLEME 10.09.2018 08:14 Güzellik
Yüz kontürü nasıl yapılır?
Yüz kontürü nasıl yapılır?

Son zamanların yeni makyaj akımı, yüzü boyutlandırma olarak bilinen kontürleme işlemidir. Yüz kontörü pudra veya krem ürünler kullanarak yüzün bazı bölgelerinin öne çıkarma ve beğenilmeyen kısımlarının geri plana atılması işlemidir. 

YÜZ KONTÜRLEME İŞLEMİNDE HANGİ ÜRÜNLER KULLANILIR?

Yüz kontürleme işleminde pudra veya krem yapıdaki ürünler kullanılır. Kontür yapmak istediğiniz bölgeler için cildinizden 2-3 ton koyu fondöten veya pudra da kullanabilir ya da kontürleme ve aydınlatma işlevi için özel yapılmış ürünlerde kullanabilirsiniz. 

YÜZ NASIL BOYUTLANDIRILIR?

Yüzü boyutlandırmak için öncelikle yüzünüzde kusur olarak gördüğünüz yerleri belirlemenizi gerekir. Mesela burnunuzdan rahatsızsanız onu kontürleme yöntemi ile daha kalkık gösterebilirsiniz. Bu işlem esnasında makyaj fırçası veya süngeri kullanmak ürünleri daha homojen yaymanıza yardımcı olur.

Yüz kontürleme de ilk olarak elmacık kemiğinin altına, çene ve gıdı bölgesine yaparak başlayın. Eğer alnınız geniş ise cildinizden koyu renk olan kontür ürününü fazla olmaması kaydıyla sürmeniz gerekir. Bu işlemi azar azar ürün alarak uygulamak daha doğrudur.

Yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz yerlere yani elmacık kemiği üzerine burun ucuna, dudak üstüne, iki kaşınızın arasına ve kaş altlarınıza cildinizden açık renkte bir aydınlatıcı ürün kullanarak yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR