Tesbih ağacı yağının saça faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Tesbihlerin yapılışında kullanılan ve asıl ismi neem ağacı denilen tesbih ağacından üretilen esans yağ güzellik alanında kullanılmaya başlandı. Hem saçlara hem de cilde çok iyi gelen tesbih ağacı yağı, saça nasıl uygulanır ve faydaları nelerdir? tüm ayrıntılarını bulabileceğiniz bir içerik hazırladık. Gelin birlikte inceleyelim...

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2019 08:04 GÜNCELLEME 02.03.2019 08:41 Güzellik
Tesbih ağacı yağının saça faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?
Tesbih ağacı yağının saça faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Hindistan'da ve Avrupa'nın sıcak bölgelerinde yetişen tesbih ağacı, uzmanlar tarafından incelenerek inanılmaz faydalarının olduğu ortaya çıktı. Kan şekerini düzenlemeden ateş düşürmeye, kemikleri güçlendirmeden daha bir çok hastalığın çaresi olarak kullanılmaya hazırlanan tesbih ağacı, dünya çapında halk ilaçları olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir. Her ne kadar sert bir kokusu olsa da, yağ asitleri ve diğer besin maddelerinde yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. 

Yapılan araştırmalara göre tesbih ağacı yağı,saç derisi ve saçı besleyen aynı zamanda sağlıklı tutan linoleik, oleik, stearik asitler gibi birkaç yağ asidi içerir. Bu sayede saçlar nemlenerek, parlak ve canlı bir hale gelir. 

Kuru, yetersiz beslenmiş veya kaba tüyleri pürüzsüz, ipeksi bir dokuya dönüştüren tesbih ağacı yağı, egzama veya dermatit, kaşıntılı, kuru, kırmızı, pul pul dökülme gibi saç derisinde oluşan sorunları gideriyor.

tesbih ağacı

Neem ağacı olarak da bilinen tesbih ağacının yağı, saçta oluşan bit gibi böceklenmelerin de önüne geçerek, içerdiği insektisidal bileşeni sayesinde oluşan bitlerin hızlıca ölmesini de sağlar.

TESBİH AĞACI YAĞI NASIL KULLANILIR?

Zeytin, avokado , susam yağı veya jojoba yağı gibi baz yağlarla mutlaka seyretilmesi gereken neem yağı, harman içinde% 10 ile % 20 arasında kullanılabilir. 

Kokusunun çok keskin olması nedeniyle engellemek için 4 ile 5 damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. 

TESBİH AĞACI YAĞI İLE SAÇ MASKESİ

1 çay kaşığı Tesbih ağacı yağı, 3 çorba kaşığı avokado yağı ve 4-5 damla lavanta yağı alın . Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bunu saç derisine ve saçınıza uygulayın ve hafifçe masaj yapın. 1 saat sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • ismim kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tesbih yagini nasil cikartabiliriz bizde bunda yuzlerce agaci var tonlarca tohum cikar
    Cevapla
  • Abrek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim olduğumuz yerde de çook var . Fakat neem ağaçı denilen sanırım bu ağaç değil. Yabancı sitelerden araştırdığım kadarı ile tesbih ağaçı, neem ağaçı, birbirinden farklı ama akraba ağaçlar bana neem yağı lazım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR