En kolay saç sakal tıraşı nasıl yapılır? Evde erkek saç kesmenin en kolay yolu

Koronavirüs nedeniyle hem sokağa çıkma yasağı hem de berberlerin kapanmasının ardından adeta erkekler saç ve sakal tıraşı konusunda zorlanıyor. Daha önce saç tıraşını evde olmayan erkekler için rehber olacak bir içerik hazırladık. En kolay saç ve sakal tıraşı evde nasıl yapılır konusunda tüm detayları haberimizinden bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 05:26 GÜNCELLEME 05.05.2020 13:00 Güzellik
En kolay saç sakal tıraşı nasıl yapılır? Evde erkek saç kesmenin en kolay yolu
En kolay saç sakal tıraşı nasıl yapılır? Evde erkek saç kesmenin en kolay yolu

11 Mart tarihinden bu yana koronavirüs ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle yetkililer önlemler almaya devam ederken, salgınla mücadele kapsamında güzellik salonları ve berberler kapatılmıştı. Berberlerin kapanmasının ardından evde kalan erkekler, saçlarını nasıl keseceğini merak eder hale geldi. Erkeklerin makyajı arasında sayılan sakal ve bıyıklar birden fazla şekle girebiliyor. Fakat tıraş esnasında uğraşmamak, hızlıca bitirmek isteyenlerin pek bilmediği bu dünyada birçok tıraş şekli bulunuyor.Tıraş olmanın zahmetsiz, acısız ve eğlenceli birçok yolu var. Tıraş esnasında kullanılan ürünler de bu süreci doğrudan etkiliyor. Bugünkü yazımızda evde tıraş olmanın en kolay yollarını ve adım adım saç ve sakal nasıl kesilir anlatıyoruz. 

EVDE SAKAL TIRAŞI OLMANIN EN KOLAY YOLU

1- Öncellikle sakallarınız bu dönemde çok uzadığı için keserken cildinizin tahriş olmaması için nemlendirici sürerek işe başlamalısınız. Eğer nemlendirici yoksa sıcak suyla da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

2- Yüzünüzün yaralanmamasının yanı sıra tıraşın kolay ve düzgün tamamlanmasında tıraş bıçağı önemli aktörler arasında yer alıyor. Sorunsuz bir tıraş deneyimi için tıraş bıçağının daha önceden kullanılmamış ve bantlarının aşınmamış, renginin solmamış olması gerekiyor. Buna çok dikkat etmelisiniz. 

3- Her tıraş hamlesinden sonra suya tutarak temizlemelisiniz, tüm kılları tıraş edebilmeniz için önem taşıyan bir adımdır. 

4-Tıraş hakkında en çok ikilemde kalınan konu kılların çıkış yönüne doğru mu yoksa tam tersine doğru mu kesileceğidir. Aslında bunun cevabı kişiden kişiye göre değişiyor. 

İlk olarak kılların çıktığı yöne doğru tıraş edin. Bıyıklarınızı ağzını gererek yukarıdan aşağı yani çıkış yönüne göre tıraş edebilirsiniz. Boyun bölgesi batık ve kıl dönmesinin çokça görüldüğü yerlerdir. Aşağıdan yukarıya doğru tıraşlayarak batık ve kıl dönmesi riskini engelleyebilirsiniz.

5- Sakal ve bıyığın yumuşaması için traş köpüğü veya jeli de tıraş bıçağı kadar önemli role sahip oluyor. Henüz kıllara etki etmeden buharlaşan su, ne yazık ki tek başına yeterli olmuyor.

EVDE ERKEK SAÇ TIRAŞI NASIL YAPILIR?

Evde saç kesimi yapmaya başlamadan önce saçınızı güzelce yıkamalısınız. Saçınızı tarakla tarayarak varsa dolaşıkları açmalısınız. Kesim için saçınızı hafif ıslak bırakmanız daha uygun olacaktır. Eliniz alışık değilse, saçınızı kesmek birkaç saatini alabilir. Gerektiğinde oturabileceğiniz, ortalığı batırmaktan kaygılanmadan tıraş olabileceğiniz bir yer seçin.

Uygun tıraş makinesi son derece önemli. İşinizi kolaylaştırmak için seyahat tarzı, kablosuz makineleri tercih edebilirsiniz. Makineyi kullanmadan önce ayarı iyi yapmayı ihmal etmeyin.Elinizi alıştırmak için önce küçük bir alanda kesim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Makineyi saçların çıkış yönünün tersine hareket ettirmeniz gerektiğini unutmayın.

Evde saç kesimi yaparken başınızın arka kısmından başlamak daha mantıklı olacaktır. Ardından yanları, en son üst kısmı alarak saç kesimini sonlandırabilirsiniz. Bu şekilde kademeli bir şekilde kesim yapmak hata yapmanızın önüne geçer.

Arkayı ve yanları keserken düşük ayarda saç kesme makinesini kullanın. Düşük numaralı başlık kullanın ve makinenin bıçağının ucuyla yanları aşağıdan yukarı doğru kısaltın. Yumuşak geçiş için her kesimden sonra makineyi kaldırın. 

Başınızın üst kısmı için saç makası kullanın. Başınızın üst kısmındaki saçları tarakla ya da parmaklarınızla kaldırın. Küçük bölümler halinde yavaş yavaş ve dikkatlice keserseniz temiz ve düzgün görünür.

Ense kökündeki saçları saç ya da sakal kesme makinesiyle alın. 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • suskun 3 yıl önce Şikayet Et
    ben uzatmaya karar verdim saçı. sakalı kendim hallediyorum ama saça cesaret edemem. en iyisi uzatmak
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    okumakla olsaydı her evde bir berber olurdu. yanlardan başlayın demek yerine video koysaydınız bu haberin kıymeti olurdu vesselam...
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlarım sakalı bir kabze (elimizle tuttuğumuzda altan çıkmayacak kadar) bırakmak sünnettir. Bundan daha kısası bidattir 3 numaradan aşağı kısaltmak tehlikeli olup jiletle kazımak haramdır. sakal erkeğin fitratindandir. sünnet olan 'ın dışında kısaltmak caiz değildir. ancak devlet dairesinde calisan memurlara cevaz veriliyor. Büyüklerimizin görüşü bu şekildedir
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 3 yıl önce Şikayet Et
    dediklerin dogru devlet dairesi isini bilemicem bu konular hakkında ehli sünnet ulemasi ne demisse öptüm başımın üstüne koydum
    Cevapla
  • FatihSensei 3 yıl önce Şikayet Et
    yav bilip bilmeden neye göre haram helal diyosun sen? nerde yazıyor bre cahil
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten bir okuyuşta usta oldum, özellikle saçın tersi yönünde kesmemiz gerektiği bilgisi on numaraydı :)
    Cevapla
  • Hakkı hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Berberi eve çağırıyoruz. Kesin çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR