Nezle ve grip hamilelere ne iyi gelir? Saraçoğlu'ndan hamilelikte evde grip tedavisi

Sonbahar ve Kış aylarında kendini en sık gösteren hastalıklardan birisi grip ve nezledir. Hamilelik döneminde yakalanılan gribe ve soğuk algınlığına karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bitkisel kür tarifleri önerebiliyor. Bizde doktorunuza sormak kaydı ile uygulayabileceğiniz hamilelikte evde grip tedavisi için haberimizi inceleyebilirsiniz! Grip hamilelere ne iyi gelir? Hamilelikte grip olunca ne yapılmalı? Hamilelikte grip tedavisi nedir? İşte grip hamilelere iyi gelen bitkisel tarifler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2019 11:42 GÜNCELLEME 02.10.2019 12:59 Hamilelik
Nezle ve grip hamilelere ne iyi gelir? Saraçoğlu'ndan hamilelikte evde grip tedavisi
Nezle ve grip hamilelere ne iyi gelir? Saraçoğlu'ndan hamilelikte evde grip tedavisi

Soğuyan kış günlerinde en çok rastlanan hastalıklardan biri olan grip ve nezle, hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Halsizlik, ateşlenme, terleme, baş ağrısı, öksürük ve vücut kırgınlıkları ile kendini gösteren grip gibi bulaşıcı hastalıklar bebeklikte, çocuklukta ve yetişkinlikte olmak üzere her yaş grubunda görülebiliyor iken bu durumdan en çok hamileler etkileniyor. Bebeğinin dünyaya gelmesini bekleyen anne adayları bu süre zarfında gribe yakalanırsa ne yapacakları konusunda tedirginlik yaşayabiliyor. Nedeni ise ilaç kullanamamak ve gribe iyi gelen bazı bitkilerin hamilelikte bebek için riskli bir grupta olduğudur. Bağışıklık sistemi normal zamanlara göre daha güçsüz ve savunmasız olduğu için bu evrede hastalanma ihtimali de yüksektir. Hele de grip gibi bulaşıcı hastalıklar kol geziyorsa! Peki gribe yakalanan hamileler ne yapmalı? Hamilelikte grip bebeği etkiler mi? Evde grip tedavisi nasıl olur? Hamilelikte grip için bitkisel çözümler neler? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan hamilelikte doğal tedavi yöntemleri...

HAMİLELİKTE GRİP NASIL ANLAŞILIR? GRİP BELİRTİLERİ:

Hamilelikte girp nasıl geçer

Hamilelik döneminde vücudu kırgınlaşıp ağrıyan anne adaylarındaki bazı belirtiler grip hastalığının başlangıcının sinyalini verebilir. Sağlıkta her alanda olduğu gibi erken tanı ve önlemlerle iyileşme süreci hızlanabilir. Hamilelikte grip belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

-Kas ağrısı

-Kuru öksürük

-Burun tıkanıklığı ve nefes almada güçlük

-Burun akıntısı

-Ateş

-Şiddetli baş ağrısı

-İştahsızlık

-Yorgunluk.

HAMİLELİKTE GRİP BEBEĞİ ETKİLER Mİ, ZARARI VAR MI?

hamilelikte gribe ne iyi gelir

Hamilelik döneminde geçirilen grip hastalığıyla ilgili en çok kaygılanan durumlardan birisi de anne adayına bulaşan gribin bebeğin üzerindeki etkisidir. Hamile kadının vücuduna işleyen grip virüsü normal durumlarda bebeğe zararı dokunmaz. Griple beraber gelebilecek olan bazı komplikasyonlar bebeğin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Hamile kadının ateşi 39 dereceye kadar gripten sebep yükselmişse bebek zarar görebilir. Böyle durumlarda erken fark edip uzman yardımı ile önlem almak en doğrusudur.

HAMİLELİKTE GRİP NASIL GEÇER? GRİBE NE İYİ GELİR?

Gribin kendini gösteren en başlıca belirtisinden biri olan ateşlenme durumu karşısında Asetaminofen yöntemi ile tedavi uygulanır. Bu dönemde bol miktarda sıvı içilmelidir. Eğer doktor onay verirse antiviral ilaçlar kullanılır. Bu tür ilaçlar vücuttaki mikropları kırıcı ve çoğalmasını engelleyen haplar ya da şuruplardır. En geç iki gün sonra etkisi kesinlikle fark edilebilecektir. Kesinlikle doktor kontrolünde ilerlenmesi gereken tedavisidir.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN SOĞUK ALGINLIĞI KÜRÜ

saraçoğlu grip için kür tarifi

 

MALZEMELER:

Nar kabuğu

Karabaş bitkisi

YAPILIŞI:

1,5 su bardağını kaynatıp içerisinde 3 tane demir 1 milyon boyutunda nar kabuğu atıp, 5 dakika boyunca kaynatın. Ardından 3 başak karabaş bitkisi koyup 3 dakika daha kaynatın. Biraz ılıdıktan sonra gün içerisinde 1 kez karnınız aç iken 1 su bardağı kadar tüketin. 1 haftanın sonunda kürü bitirin.

NOT: Doktor onayı almadan kesinlikle uygulamayınız!

HAMİLELİKTE GRİP NASIL HAFİFLETİLİR? GRİBE İYİ GELEN TAVSİYELER

hamilelikte grip tedavisi

Anne adayı grip olduğu zaman uygulayabileceği bazı ilaçsız yöntemlerle grip tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırabilir. Grip olan hamileler ne yapacakları konusunda ilk bilgiyi ve tedbiri doktorlarından aldıktan sonra ev içerisinde de bazı noktalara dikkat etmelidir. Mesela gribi hafifletmek için şu tavsiyelere uyulabilir:

Anne adayının vücudu enfeksiyon kapmadığı müddetçe antibiyotik içilmemelidir. Gribe yakalanmamak için kalabalık mekanlarda AVM tarzı yerlerde uzun süre vakit geçirilmemelidir. Eğer grip olunmuşsa evde yapılabilecek en iyi şey yatakta dinlenmedir. Yatış pozisyonunda baş yüksekte tutulmalıdır. (2 veya daha fazla yastıktan destek alınabilir) Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özellikle de C vitamini alımına dikkat edilmelidir. Boğaz ağrısı için pastil kullanılabilir.

Burun tıkanıklığı için tuzlu su içeren burun damlaları kullanılabilir.

GRİP AŞISI OLUNMALI MI? HAMİLELER GRİP AŞISI OLABİLİR Mİ?

Son zamanlarda sıklıkla tartışılan konulardan birisi de grip aşısının yararlı mı yoksa zararlı mı olduğudur. Uzmanlar ise bu konu hakkında grip aşısının faydalı olduğunu savunuyor.

Peki neden grip aşısı olunmalı?

1- Herhangi bir kalp rahatsızlığı olan kişiler, muhakkak grip aşısını olmalıdır. 

2-  Virüslere karşı vücudumuzu korur.

4- Hamileler, hem kendileri için hem de bebekleri için grip aşısı olarak hastalıklara karşı korunmalıdır.

5-  Kemoterapi tedavisi gören hastalarda influenza virüs enfeksiyonundan korunmasını sağlar.

GRİPLE SAVAŞAN DOĞAL KÜR TARİFİ

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı sarımsak suyu

Yapılışı:

Yukarıda bahsedilen malzemeleri boş bir kabın içerisine boşaltın. Macun kıvamını yakalayana kadar karıştırın. Hastalık süresi boyunca her gün kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra tüketin.

TARÇIN VE ZENCEFİL İKİLİSİ

Malzemeler:

- Yarım tatlı kaşığı tarçın

- Bir tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı:

Bir bardak sıcak suyun içine yarım tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve için. Ekstra olarak ise yarım tatlı kaşığı tarçını bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak tüketin. En az 3 gün boyunca bu karışımı deneyin.

NOT: Doktorunuza sormadan kürü uygulamayınız...

GRİP İÇİN EVDE YAPILABİLECEK BASİT KÜRÜN VİDEOSU:

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR