Hamileler için sakıncalı hareketler

Hamilelik döneminde uzak durmanız gereken sakıncalı hareketleri sizler için düzenledik. İşte hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2019 07:35 GÜNCELLEME 03.01.2019 13:07 Hamilelik
Hamileler için sakıncalı hareketler
Hamileler için sakıncalı hareketler

Anne adaylarını bekleyen uzun süreli bu serüvenin sancılı ve sıkıntılı geçmemesi için atılacak olan her adımın uzun süreli düşünülmesi gerekir. Anne adaylarının bu konuda bilinçli olması ise son derece önemlidir. Bizde hamilelik dönemi boyunca kaçınılması gereken hareketleri sizler için derledik...

- Ağır iş yükü gerektiren temizlik işlerini anne adaylarının yapması, bebeği ve kendisini riske atar. Dolayısıyla bu işi anne adayı dışında eş ya da farklı biri yapmalı.

- Karna darbe alma ihtimali bulunan her spor dalından uzak durması gerekir. Bu spor dalları başta futbol olmak üzere, buz hokeyi ve boks vb. olabilir. 

- Yaz tatilinde gidilebilecek olan denizli tatillerde anne adayının su altından dalarak yüzmesi tehlikelidir.

- Sigara ve alkol tüketimi kesinlikle yasak.

- Hamilelik döneminde egzersiz uygulanması bebek içinde çok yararlıdır. Ancak, bu egzersizleri yaparken yüksek yerlerde bulunmamakta fayda var. 

- Banyo yaparken aşırı sıcak su ile yıkanmak oldukça yanlış bir harekettir. Uzmanlar, vücut sıcaklığının 37-38 derecenin altında olması gerektiğine dikkat çekiyor.

- Suyun gerektiğinden fazla sıcak olması hipotermi riskini arttırabilir. Özellikle de ilk üç ayda sıcak su küveti ve kaplıcalardan uzak durmak gerekir.

- Yeterince pişmemiş et tüketimi ve pastörize edilmemiş süt, bağırsaklarda parazit, besin zehirlenmelerine yol açabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR