Hamilelikle ilgili ilginç bilgiler

Rahime düşen bebeğin daha doğmadan annesinin hislerini algılayabildiğini biliyor muydunuz? Daha bunun gibi nice ilginç ama gerçek bilgileri sizler için birleştirdik. Hamilelikteki en şaşırtıcı bilgiler ise şöyle:

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2018 07:55 GÜNCELLEME 23.11.2018 13:03 Hamilelik
Hamilelikle ilgili ilginç bilgiler
Hamilelikle ilgili ilginç bilgiler

Hamilelik döneminde yaşanan mide bulantıları, bel ağrıları, aşerme ve sırt ağrılarını bilmeyen kimse yoktur. Ancak, bunların dışında öğrenmediğiniz ilginç bilgiler de var. Peki bunlar neler?

TATLI YİYECEK İSTEĞİ

Anne karnındaki bir bebek 13-15. haftalara geldiği zaman annesinin tükettiği lezzetleri birbirinden ayrıştırabilir, koklayabilir ve tadabilir. İlerleyen zamanlarda çocuğunuzun yemek sorunu olmaması için bu dönemde bol miktarda sağlıklı gıdalar tüketmelisiniz. Anne sütünün tadı ileri zamanlarda tatlıyı sevme isteği uyandırabilir.

SICAK BANYO

Bebekler belli bir süreçten sonra ısı farklılığını algılayabilir. Anne adayının sıcak su ile banyo yapması ya da sıcak su küvetinde vakit geçirmesi bebeği rahatsız edebilir. Akan su sesi bebeğinizi rahatlatacağından dolayı ılık suyu karnınıza dökebilirsiniz, reaksiyonu hissedeceksiniz...

MASAJ KREMİ YA DA LOSYON

Doktorunuzun önereceği losyon ya da krem ile karnınıza masaj yapıp bebeğinizi rahatlatabilirsiniz.

SESLERİ AYIRT ETME

25-26. haftalar arasında rahmin dışından gelen sesler ayırt edilmeye başlanır. Annenin kendi sesi bebekte daha iyi duyulduğundan dolayı onunla konuşabilir, ya da kitap okuyabilirsiniz.

KAHKAHA ATMA

Hamile kadının mutluluk hormonlarının salgılanmasıyla beraber kahkaha atması, bebeği direkt olarak etkiler. Bu nedenle olabildiğince pozitif olup etrafa neşe saçın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR