Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

Elma sirkesinin sağlık açısından ne kadar şifa dolu olduğunu bilmeyen yoktur. Peki elma sirkesinin bu mucizevi etkisinden hamilelerde yararlanabilir mi? Hamilelik döneminde elma sirkesi içilebilir mi? Elma sirkesinin hamilelikteki faydaları neler? İşte hamilelikte elma sirkesi kullanımı...

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2019 12:48 GÜNCELLEME 28.06.2019 12:53 Hamilelik
Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi
Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

Hamilelik dönemindeki kadınların kendilerinin ve karınlarındaki bebeklerinin sağlığı için bazı besinlerden uzak durması gerekir. Kulaktan dolma bilgilerle hareket ederek masum görünen ancak zararlı olan bazı gıdalar tüketilirse bebek ve anne adayı tehlikeye girebilir. Eski dönemlerden beri sağlık amaçlı kullanılan elma sirkesi ilk önce fermente edilir, daha sonra asetik aside dönüştürülerek ezilmiş elmalardan yapılır. Hem sağlık açısından şifa dolu olan hem de kilo vermeye yardımcı olan elma sirkesi, anne adaylarında tüketilip tüketilmemesine dair araştırmalarda kesin bir veri bulunmasa da pastörize edilmiş elma sirkesinin tüketilebileceği ön görülmüştür. Elma sirkesi pastörize edilmeden tüketilmemelidir.

TIKLA OKU: ELMA SİRKESİ İLE KİLO VERME YÖNTEMİ

Hamilelikte elma sirkesi içilir mi?

Dışarıdaki bakkal ve marketlerdeki elma sirkelerinin çoğu pastörize edilmiş haldedir. Bu işlem vücut için sakıncalı olabilecek bakterilerin uzaklaşması için sirkenin ısıtılması ile gerçekleşir. Isıtılmayan sirke yani pastörize edilmeyen elma sirkesi, bebekte ve anne adayında birtakım sıkıntıları beraberinde getirebilir. Elde edilen bilgiler pastörize edilmiş elma sirkelerinin hamilelikte tüketilebileceğini belirtirken doktor onayı almadan kullanmamakta fayda vardır. Eğer herhangi bir sakınca görülmezse hamilelikte elma sirkesi içilebilir.

HAMİLELİKTE ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI NELER?

Hamilelikte elma sirkesinin faydaları

Elma sirkesinin içindeki asetik asit, yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin etkisini azaltmak ve kandaki glikoz seviyelerini nötralize etmeye yarar. Pastörize edilmiş elma sirkelerinin hamilelik dönemindeki yararlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

1-  Özellikle de ilk üç ayda görülen mide bulantılarını önlemek için elma sirkesinden faydalanabilirsiniz. Mide bulantılarının önünü alabilmek için ılık elma sirkesine bezi sokun daha sonra sıkın. Ardından bezi midenin üst kısmına yerleştirin. Bez soğudukça aynı hareketi tekrarlayın.

2- Kandaki glikoz seviyesini eşitleyerek dengede kalmasına yardımcı olur.

3- Hamileliğin ilk 6 aylık döneminde görülen mide ekşimesi, bebeğin sindirim sistemine uyguladığı baskı yüzünden ortaya çıkar. 1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 bardak suya karışması ile mide yanmaları azalabilir.

4- Anne adayının burnunun tıkanması ile uyku problemleri görülebilir. Bunun için bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak sıcak su ile karıştırıp sinüsleri açabilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR