Öne pelvik tilt nedir? Pelvik kasları nasıl çalıştırılır? Doğum kolaylaştıran egzersizler

Hamilelik döneminde doğumu kolaylaştırmak için uygulayabileceğiniz pelvik kaslarını güçlendiren hareketleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz! Ön pelvik tilt nedir? Pelvik kasları nerede, nasıl çalıştırılır? Doğumu kolaylaştıran egzersiz önerileri...

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2019 08:42 GÜNCELLEME 10.11.2019 09:19 Hamilelik
Öne pelvik tilt nedir? Pelvik kasları nasıl çalıştırılır? Doğum kolaylaştıran egzersizler
Öne pelvik tilt nedir? Pelvik kasları nasıl çalıştırılır? Doğum kolaylaştıran egzersizler

Mesane ile rahim arasında köprü görevi gören Pelvik taban kaslarını çalıştırabilmek için günlük Kegel egzersizi uygulamaya ihtiyacınız vardır. Doktorların özellikle de hamilelik dönemindeki anne adayları için önerdiği Kegel egzersizi, bağırsak ve mesane fonksiyonlarını iyileştirmeye ve korumaya yönelik ideal hareketlerdendir. Buradan etkili ve hızlı bir şekilde sonuç alabilmek için Kegel egzersizini düzenli yapmak önemlidir. Hamileliğin belirli döneminden itibaren uygulanması tavsiye edilen Kegel egzersizi, doğumda daha kolay ıkınma ve kasların çalışmasını sağlayarak işlevini göstermektedir. Sadece hamilelikte değil cinsel ilişki esnasında erkeklerin daha fazla haz duymasını da harekete geçirir. Kegel egzersizi dediğimiz pelvik tabanı güçlendiren hareketler, evde çok kolay bir şekilde yapıldığı için rahatlıkla yapılabilir. Ağırlıklı olarak pelvik taban kaslarını çalıştıran egzersiz hareketlerinin yapılışlarını sizler için derledik. Pelvik kasları nasıl çalıştırılır? Pelvik taban kasını güçlendiren egzersizler neler? Doğumu kolaylaştıran egzersiz önerileri...

ÖNE PELVİK TİLT NEDİR? PELVİK KASLARI NE İŞE YARAR?

ön pelvik egzersizleri

TIKLA OKU: EN ETKİLİ KEGEL EGZERSİZ HAREKETLERİ

Kalçanın dışa dönük olması lordoz olarak tanımlanırken Pelvik Tilt kalçanın içe gömülmüş halidir. Bel çukurunun dümdüz olması ile ortaya çıkan bu duruş bozukluğu, yandan bakılınca kalça yokmuş gibi görünür. Anne karnındaki bebeğin uyguladığı baskı nedeniyle yorulan ve zayıflayan pelvik taban kasları çeşitli nedenlere bağlı olarak güçsüzleşebilir. Öksürme, hapşırma gibi refleksif durumlarda idrar kaçırma ile sonuçlanan bu kasların zayıflığında kasları güçlü hale getirebilmek için evde egzersizler uygulanmalıdır.

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN EGZERSİZLER NELER? PELVİK TABANI GÜÇLENDİRME YÖNTEMİ

Squat hareketi

1. SQUAT HARETİ NASIL YAPILIR?

En etkili kegel egzersizlerden olan squat hareketi, kasları hem esnetiyor hem de güçlendiriyor. Aynı zamanda şekilli kalçalara sahip olmaya yarayan bu egzersizle ayakta kolları ve bacakları yere paralel şekilde beli bükmeden hareket ettirin. 1 sette 12 kez olmak üzere 3 set yapabilirsiniz.

Pelvik tilt

2. PELVİK TİLT NASIL YAPILIR?

Bu hareketi yapacak iken pelvisi öne ve arkaya yatırın. Yatış pozisyonundaysanız pelvisi yukarı aşağı hareket ettirin. Bu sırada nefessiz kalmamaya özen gösterin.5 defa tekrar edin.

pelvik taban egzersizi

3. THE BUTTERFLY HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Pelvik kas sağlığını olumlu etkileyen kelebek egzersiz hareketi ile uykuya dalmanız kolaylaşır. Ayrıca dik pozisyonda yaptığınızda pelvik taban gücünü desteklemeye yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR