Nusret Gökçe ünlü ismin evini satın aldı! İşte ünlü şefin yeni evi...

Nusret Gökçe ünlü ismin evini satın aldı! Dünyanın birçok şehrinde şubesi olan "Nusr-et" adlı restoranların kurucusu olan Nusret Gökçe yeni eviyle gündeme geldi. Ünlü aşçı Türk Edebiyatının önemli isimlerinden olan Abdülhak Hamid Tarhan'ın evine yerleşti. Nişantaşı'nda ki tarihi ev daha önce birçok ünlü isimi de konuk etmişti. İşte Nusret'in yeni evi!

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2021 11:55 GÜNCELLEME 31.08.2021 11:55 HAYAT
Nusret Gökçe ünlü ismin evini satın aldı! İşte ünlü şefin yeni evi...
Nusret Gökçe ünlü ismin evini satın aldı! İşte ünlü şefin yeni evi...

Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü şeflerinden biri olan "Nusr-et" restoranlarının sahibi olan Nusret Gökçe yeni aldığı eviyle gündem oldu. Dünyaca ünlü şef Türk Edebiyatının ünlü isimlerinden olan Abdulhak Hamid Tarhan'ın evini satın aldı. Kerime Nadir, Turgay Şeren gibi ünlü isimlerin de yaşadığı ev artık Nusret'e ait. Nişantaşı’ndaki Maçka Palas’ın yeni sakini Nusret Gökçe ‘Şair-i Azam’ olarak anılan Abdülhak Hamid Tarhan’ın dairesine taşındı. İşte Nusret'in yeni evi...

Maçka Palas'ın Yeni Sahibi Nusret Gökçe

Yarattığı mekanlarla şöhreti çoktan Türkiye sınırlarını aşan Nusret, Zorlu Center’daki rezidansından çıkarak sahibi olduğu Maçka Palas’a taşındı. Mimar Giulio Mongeri tarafından 1922 yılında inşa edilen Nişantaşı’nın ikonik binası, 1994’te Doğuş Holding tarafından satın alınmış 2008’de de Park Hyatt Oteli’ne dönüştürülmüştü.

Nusret Gökçe, binayı 2019 yılında 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu’ndan satın aldı ve otelin altına kendi restoranı Nusret’i açtı. Yılın büyük bir bölümünü dünyanın çeşitli noktalarında olan restoranlarını ziyaret ederek geçiren ünlü şef, artık İstanbul’da olduğu zamanlar Maçka Palas’ta kalacak.

Abdülhak Hamid Tarhan'ın Evi Artık Nusret'in Evi 

Gökçe, otelin içinde herhangi bir süite yerleşmedi. Şimdilerde sık sık yeni evinden paylaşımlar yapan ünlü şefin taşındığı süit, çok özel bir mekan. ‘Şair süiti’ olarak anılan bu dairede bir zamanlar, ‘Şair-i Azam’ unvanıyla anılan, ‘Makber’ şiirinin büyük şairi Abdülhak Hamid Tarhan yaşıyordu. Ve hatta 13 Nisan 1937’de bu dairede vefat etmişti…

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Tatar 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • yalanmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin mali zugurtun agzini yorar
    Cevapla
  • Guaidoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Paran yok ne yapcam dersin. Paran var nereye harcim dersin.
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım Nusret. Öbür dünyada malın hesabını nasıl vereceksin bakalım.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun de bize ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR