Bir yılda tam 125 milyon euro kazandı! Liste değişti, Cristiano Ronaldo ve Messi...

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, yılın en çok kazanan sporcularını yeni ekinde duyurdu. Bir önceki yılın en çok kazananı Conor McGregor (UFC Dövüşçüsü) ilk 10'da yer almazken, ilk sırayı beklenmedik bir isim kaptı. İşte, NBA, NFL; Tenis ve Futbol dünyasından isimlerin yer aldığı o liste...

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2022 12:02 GÜNCELLEME 13.05.2022 12:09 HAYAT
Bir yılda tam 125 milyon euro kazandı! Liste değişti, Cristiano Ronaldo ve Messi...
Bir yılda tam 125 milyon euro kazandı! Liste değişti, Cristiano Ronaldo ve Messi...

Her yıl Mayıs ayında yayınlanan "Yılın En Çok Kazanan Sporcuları" listesi belli oldu. Forbes Dergisinin Çarşamba günü okurlarıyla paylaştığı listede, önceki yılın birinci sıradaki ismi Conor McGregor ilk 10'un dışında kalırken, ilk 3 sırada futbol ve basketbol ağırlıklı sektörlerden sporcular vardı. Bunun dışında, Amerikan Futbolu (NFL), Boks ve Tenis gibi sporlardan da bazı isimler "Yılın En Çok Kazanan Sporcuları" listesinde kendilerine yer buldu. İşte, Forbes'un paylaştığı o liste...

Dünyanın en çok kazanan futbolcuları

Yılın En Çok Kazananı: Lionel Messi

Sezon başında "efsanesi" olduğu Barcelona'dan ayrılarak Paris Saint-Germain'le kontrat imzalayan Lionel Messi, Mayıs 2021-Mayıs 2022 tarihleri arasında en çok kazanç sağlayan sporcuların başında geliyor.

Lionel Messi

12 aylık dilimde 125 milyon 450 bin euro kazanan futbolcu, kendi sporunun en çok kazanan sporcusu haline geldi. Messi'nin bu astronomik kazancının 45 milyonunu sponsorluk faaliyetleri oluşturuyor.

LeBron Basketbolun En Zengini

Los Angeles Lakers takımının hücum oyuncusu LeBron James, gerek takımının gerekse de NBA ve basketbol dünyasının en çok kazanan ismi konumunda.

LeBron James

Popüler basketbolcu, 1 Mayıs 2021-2022 tarihlerinde 116 milyon 70 bin euro kazanç elde etti. Bu gelirinin önemli bir bölümünü kulübünden; geri kalanını film, reklam ve benzeri girişimlerden kazandı.

Cristiano Ronaldo Üçüncü Sırada

Reklam filmi, marka tanıtımı ve futbol dünyasındaki kazancıyla uzun yıllardır "En Çok Kazanan Sporcular" listesinde kendine yer bulan Cristiano Ronaldo, bu yıl da 110 milyon euroyla 3'üncü sırayı kaptı.

Cristiano Ronaldo

Sezon başında Juventus'u bırakıp eski takımı Manchester United'a duygusal bir dönüş yapan Ronaldo, Suudi Arabistan'dan gelen 6 milyon dolarlık reklam projesini de reddetti. İngiltere'de haftalık 450 bin euro kazanan futbolcu, önümüzdeki yıl 337 bin euroya oynayacak.

Neymar da Kendine Yer Buldu

Futbol tarihinin en pahalı transferi olarak bilinen Neymar (222 milyon euro), son bir yıllık zaman diliminde 91 milyon 450 bin euro kazanarak listeye dördüncü sıradan dahil oldu.

Neymar, Paris Saint Germain

Takımdaki geleceği merak edilen oyuncu, kazancının büyük bölümünü kulüp gelirlerinden oluşturuyor. Bunun dışında çeşitli reklam ve sponsorluk faaliyetlerinde de bulunuyor.

Golden State Efsanesi Curry Basketbolun İki Numarası

Golden State Warriors'un en çok sayı atan sporcusu olarak tarihe geçen oyun kurucu Stephen Curry, 2021-22 sezonunu 89 milyon 110 bin euro kazançla geçirdi.

Stephen Curry

Takımıyla üç NBA şampiyonluğu yaşayan sporcu, kulüpten elde ettiği gelirin dışında sponsorluk faaliyetlerinde de bulunuyor. Curry bu kazancıyla, basketbol dünyasının en çok gelir elde eden ismi LeBron James'in arkasında kalmış durumda.

Kevin Durant: 87 Milyon 700 Bin Euro

NBA'in yıldız oyuncularından Kevin Durant, "Yılın En Çok Kazanan Sporcuları" listesindeki 4 basketbolcudan biri.

Kevin Durant

Durant, 1 Mayıs 2021-2022 tarihlerini 87 milyon 700 bin euroyla kapattı.

Tenis Dünyasından Tek Bir İsim Var: Roger Federer

Covid-19 pandemisinden sonra çoğu sporda gelir kaybı yaşanmasına karşın, tenis sporu kazancının önemli bir bölümünü yitirmişti.

Roger Federer

Buna rağmen, spor dışındaki yatırımları ve çoğu markanın modeli olmasıyla bilinen Roger Federer, 12 aylık süreci 87 milyon 230 bin euro astronomik kazançla tamamladı. 40 yaşında olmasından ötürü "emeklilik" ihtimali de değerlendirilen İsviçreli raket, şimdilik ilk 10'da kendisine yer bulan tek tenisçi.

Canelo Alvarez: 86 Milyon 410 Bin Euro

Meksikalı profesyonel boksör Canelo Alvarez, geçtiğimiz hafta Dmitry Bivol'a mağlup olmasına rağmen bir yıllık süreci 86 milyon 410 bin euro tamamladı.

Canelo Alvarez

Alvarez, listeye bu yıl dahil olurken, ilk 10'daki tek boksör olarak geçiyor.

Listenin En Yaşlısı: Tom Brady

Forbes'un listesinde kendine yer bulan bir diğer isim de, Amerikan Futbolunun popüler ismi Tom Brady.

Tom Brady

Kariyeri boyunca yedi kez SuperBowl şampiyonluğu yaşayan Brady, geç yaşından (44) ötürü bu sezon başında emekliliğini açıklamış, daha sonra takımıyla bir yıllık kontrat yapmıştı. Brady, 80 milyon 550 bin euro listenin 9'uncu sırasında yer alıyor.

Son Sırada Son Şampiyon Var!

Milwaukee Bucks ile geçtiğimiz yıl şampiyonluk yüzüğünü takan Giannis Antetokounmpo, 77 milyon 730 bin euroyla ilk 10'un son sırasında bulunuyor.

Giannis Antetokounmpo

NBA Finallerinin "En Değerli Oyuncusu" seçilen Giannis, bu sezon da takımıyla Play-Off aşamasında mücadele ediyor.

Geçtiğimiz yıl, 148 milyon 950 bin euroluk kazancıyla en çok para kazanan sporcusu olarak tarihe geçen Conor McGregor, bu yıl dizinden geçirdiği sakatlığından ötürü listede yer alamadı.

Conor McGregor

McGregor'un bu rekoruna şimdilik en çok yaklaşan isim ise, 125 milyon euroyla Lionel Messi.

YORUMLAR 5
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Enayiler olmazsa akıllılar nasıl geçincek futbol bir sömürgedir
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa bu zenginlerin parası çenemi yordu
    Cevapla
  • G.S. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaklarki bu tonla paraları
    Cevapla
  • Kefen 1 yıl önce Şikayet Et
    Mezarda kabul etmeyecek
    Cevapla
  • gömer 1 yıl önce Şikayet Et
    mezara ...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR