Beyran çorbası nasıl yapılır? Evde yöresel beyran çorbası tarifi

Benzersiz lezzetiyle dillere destan olmasının yanı sıra faydalarıyla da tam bir sağlık deposu olan Beyran Çorbası nasıl yapılır? Sabah veya akşam fark etmeksizin günün her vaktinde tüketilebilecek evde yöresel Beyran Çorbası tarifi nedir? Gaziantep'ten mutfağından gelen eşsiz bir tat olan Beyran Çorbası hazırlanışı yapılışı!

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2019 12:03 GÜNCELLEME 04.04.2019 14:53 KADIN
Beyran çorbası nasıl yapılır? Evde yöresel beyran çorbası tarifi
Beyran çorbası nasıl yapılır? Evde yöresel beyran çorbası tarifi

Beyran Çorbası, her ne kadar Gaziantep yöresine has bir tarif olsa da ülkemizin her noktasında büyük bir iştahla tüketildiğinden olmazsa olmaz lezzet haline gelmiştir. Parmak ısırtan lezzeti, iştah kabartan kokusu ve ağızları sulandıran görünümüyle yemek tutkunlarının baş tacı olan Beyran Çorbası nasıl yapılır? İçerisinde bulunan zengin malzemeler sayesinde sağlık açısından her derde deva olan yöresel Beyran Çorbası tarifi nedir? İşte, ana malzemelerini etin ve pirincin oluşturduğu hem doyurucu hem de besleyici bir geleneksel tat olan Beyran Çorbasının hazırlanışı ve yapılışı...

 

 

BEYRAN ÇORBASI TARİFİ! GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Evde yöresel Beyran Çorbası tarifi için gerekli malzemeler listesi aşağıdaki şekildedir:

 

 

*5-6 Su Bardağı Su

*8 Diş Sarımsak

*1 Kg Kuzu İncik

*2 Çay Bardağı Pirinç

*2 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

*Karabiber

*1 Yemek Kaşığı Tereyağı

*Tuz

*2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

evde yöresel beyran çorbası tarifi

BEYRAN ÇORBASI NASIL YAPILIR? HAZIRLANIŞI - YAPILIŞI...

-Öncelikle düdüklü tencerenizin içerisine kuzu etini eklemekle işe başlayın. Akabinde suyu ve kabuklarını soymuş olduğunuz sarımsakları ilave ederek güzelce haşlayın. Sonrasında ise düdüklü tencerenizin içerisinde haşladığınız eti ayrı bir yere koyun ve ince ince didiklemeye koyulun. 

-İkinci aşamada ise pirinçlerinizi, etinizin suyunda iyice haşlayın. Etin suyunda haşlanan pirinçlerinizin üzerine ise karabiber, tereyağı, tuz, pul biber ve salçayı ilave etmenizin ardından 2 ila 3 dakika süresince kaynatmaya bırakın. Son olarak ise önceden ince ince didiklemiş olduğunuz etlerinizi de bu karışımın içerisine ilave edin ve 1 ila 2 dakika süresince kaynamasını sağlayın.

Hazırladığınız tarifi ocağınızdan alıp üzerini limon suyu ile tatlandırarak servise alın. Afiyet Olsun...

beyran çorbası nasıl yapılır

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR