MESAM'ın yeni yönetimi belli oldu

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu'nda Recep Ergül başkan seçildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2021 17:56 GÜNCELLEME 02.07.2021 18:04 KÜLTÜR
MESAM'ın yeni yönetimi belli oldu
MESAM'ın yeni yönetimi belli oldu

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Recep Ergül, Cahit Berkay ve Sümer Ezgü gruplarının yarıştığı genel kurulda, Ergül'ün yer aldığı "Değişim ve Reform Grubu" seçimi kazandı.

Recep Ergül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MESAM’da dostluk, sevgi, barış ve projeler kazandı. Son dakikada, 3 grubun bana karşı birleşmelerine rağmen, MESAM tarihinin en yüksek oylarıyla bize teveccüh gösteren bütün MESAM Üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel şeyler olacak..." ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 10 yıldır Arif Sağ ve onun belirlediği grubun yönettiği MESAM'da 1350 sanatçı ve eser sahibinin katıldığı genel kurul ile yönetim değişmiş oldu.

980 OYUN 907’SİNİ ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ

Blok oylama ve divan seçiminde Recep Ergül 980 oyun 907’sini alarak başkan seçildi. Daha önce 2018’de Arif Sağ 303 oyla en yüksek oyla seçilen başkandı. Ergül, MESAM tarihinin en yüksek oyu ile başkan seçilmiş oldu.

"Değişim ve Reform Grubu", Recep Ergül'ün yanı sıra Coşkun Sabah, Fuat Güner, Suat Suna, Zülfü Beyhan, Selim Çaldıran, Alex Tataryan ve Abdülkadir Doğan'ın da aralarında yer aldığı isimlerden oluşuyor.

NE OLMUŞTU?

2018'de, MESAM yönetiminde uzun yıllar birlikte hareket eden Arif Sağ ile Orhan Gencebay'ın yaşadığı anlaşmazlık üzerine Gencebay ve ekibi MESAM yönetiminden istifa etmiş, ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, MESAM'a kayyum atamıştı. Daha sonra yapılan seçimde yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Arif Sağ ve yönetim listesi, Bakanlık tarafından yeniden görevden alınmış, karşılıklı davalarla yönetim birkaç kez el değiştirmişti. MESAM, geçtiğimiz yıldan bu yanan Bakanlık tarafından atanan Geçici Yönetim Kurulu tarafından yönetiliyordu.

16. Genel Kurul'da Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Recep Ergül, Arif Sağ yönetimine karşı açtığı davalar ile medyada yer almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR