Anadolu Ateşi 24. Yaşını AKM’de Kutladı

Bugüne kadar 5000’den fazla temsil ile 47 milyon sanatsevere ulaşan Anadolu Ateşi, 24. yılını İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom sahnesinde kutladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2022 14:09 GÜNCELLEME 26.12.2022 14:11 KÜLTÜR
Anadolu Ateşi 24. Yaşını AKM’de Kutladı
Anadolu Ateşi 24. Yaşını AKM’de Kutladı

Temel konseptinde medeniyetler buluşmasının yer aldığı Anadolu Ateşi, 24. yılı kutlamasında izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek dünya standartlarında bir dans projesi olan Anadolu Ateşi’nin en genç ve en eski dansçıları aynı sahnede bir araya geldi. 

'3 YAŞINDAKİ DANSÇIMIZDAN 60 YAŞINDAKİNE KADAR HERKESİ GÖRECEKSİNİZ'

Anadolu Ateşi’nin 24 yıllık hikayesinin anlatıldığı filmin de gösterildiği gösteri öncesinde sahneye çıkan Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan,  24 yılda Sibirya’dan Mısır’a, Japonya’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi tanıttıklarını ve tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Anadolu Ateşi’nde yetişmiş 6 kuşağın sahnede bir arada olacağını belirten Erdoğan, “3 yaşındaki dansçımızdan 60 yaşındakine kadar herkesi göreceksiniz. Bugüne özel koreografiler hazırladık. Şu an dünyanın en güzel sahnelerinden biri olan AKM’de, ilk günkü heyecanımızı yaşıyoruz” diye konuştu.

ANADOLU ATEŞİ YENİDEN BÜYÜK DÜNYA TURNESİNE BAŞLAYACAK

Erdoğan, Anadolu Ateşi’nin önümüzdeki günlerde yeniden büyük dünya turnesine başlayacağını duyurdu.

Konuşmaların ardından Anadolu Ateşi, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dans gösterileriyle izleyenleri mest etti. Zeybek gösterisine Mustafa Erdoğan ve Anadolu Ateşi’nin eğitmenleri de eşlik etti.

24. yıl özel gösterisinde Kıvılcım çocuk dans grubundan çocuklar da sahne alırken, davul şovda izleyenler de alkışlarla gösteriye eşlik etti. 

ETKİNLİKTE UNUTULMAZ ANLAR YAŞANDI

Gösterinin sonunda Anadolu Ateşi gösteri topluluğu ve Kıvılcım dans çocuk grubundan 300’den fazla dansçı sahnede hep beraber halay çekerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. İzleyenler, grubu dakikalarca ayakta alkışladı.

Anadolu Ateşi dans topluluğu, 16 Ocak 2023 itibarıyla her pazartesi AKM'de dans gösterisi yapacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR