Volkan Konak'a 'Kuzeyin Oğlu' davası

Türkücü Volkan Konak'ın “Kuzeyin Oğlu” lakabını izinsiz kullanması gerekçesiyle kendisine 70 bin liralık tazminat davası açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2017 08:36 GÜNCELLEME 02.12.2017 14:49 Magazin
Volkan Konak'a 'Kuzeyin Oğlu' davası
Volkan Konak'a 'Kuzeyin Oğlu' davası

Şair Hüseyin Öztürk, “Kuzeyin Oğlu” isimli şiirin eser sahibi olduğunu ve izinsiz bir şekilde bu lakabın şarkıcı Volkan Konak tarafından kullanıldığını iddia etti. Öztürk, şarkıcıyı bu lakabı kullanmaması konusunda uyardığını söyledi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre Hüseyin Haydar müstear ismini kullanan şair Hüseyin Öztürk, “Kuzeyin Oğlu” adlı şiiri “Kara Şarkılar” adlı kitabında 1983 yılında yayınladı.

Volkan Konak'ın da bu ibareyi çeşitli televizyon programlarında, internette ve kliplerinde izinsiz kullandığını iddia eden Öztürk, “Davalı bir programda şiiri yazan kişinin ben olduğumu açıkça ifade etmiştir. Defalarca ricada bulunmama rağmen bu ibareyi bir daha kullanmayacağına dair ben de bir izlenim oluşturmuştur. Oyalandığımın farkına varınca bu davayı açmak zarureti doğdu” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Konak ise Öztürk'ün 30 yıl sonra böyle bir dava açmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Konak’ın avukatı ise “Davacının Karadeniz bölgesinde sıkça kullanılan bir tabir olan “Kuzeyin Oğlu” adını, sırf şiirin başlığında kullandı diye bir telif hakkı bulunmamaktadır. Müvekkilime halk tarafından takılan bu lakap zamanla ad ve soyadı gibi kendisiyle bütünleşmiştir. Bu lakap sayesinde üne kavuşmuştur. Bu lakap müvekkilim açısından ayırt edici bir özellik kazanmış ve markalaşmıştır. Arama motoru Google’da bu ibareyle yapılan aramada karşımıza çıkan Volkan Konak’tır. Halk benimseyince müvekkilim bu ibarenin marka tescilini yaptırmıştır. Davanın reddini isteriz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR