Filiz Akın'ı ağlatan olay: İlker kollarımda ölüyordu

Türk sinemasının büyük isimlerinden Filiz Akın, yakın dostu ve meslektaşı Hülya Koçyiğit'in TRT 2'de sunduğu Film Gibi Hayatlar programına konuk oldu. Hayatıyla ilgili bilinmeyenleri aktaran Filiz Akın, oğlu İlker İnanoğlu'nun lösemi hastası bir çocuğu oynadığı Yumurcak Veda filmindeki ölüm sahnesi hakkında 45 yıl sonra ilk kez konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2019 12:08 GÜNCELLEME 13.04.2019 12:08 Magazin
Filiz Akın'ı ağlatan olay: İlker kollarımda ölüyordu
Filiz Akın'ı ağlatan olay: İlker kollarımda ölüyordu

Türk sinemasının usta isimlerinden Filiz Akın, meslektaşı ve yakın dostu Hülya Koçyiğit'in sunduğu Film Gibi Hayatlar programına konuk oldu. Akın, program boyunca hayatıyla ilgili birçok konu hakkında itiraflarda bulundu. Akın, hiçbir zaman prenses olmadığını ve oğlu İlker İnanoğlu'nun oyuncu olmasını hiçbir zaman istemediğini itiraf etti.

Hülya Koçyiğit’in “Beyaz orkidem, Yeşilçam’ın ilk sarışın starı” diyerek anons ettiği Filiz Akın, 'Hiçbir zaman babamın prensesi olmamıştım. Annemle babam ayrıldıktan sonra da hiçbir şey hissetmedim. Ama maddi olarak sıkıntılı bir dönemdi, iş hayatına atıldım' itirafında bulundu.

Usta yönetmenlerden kariyeri boyunca çok şey öğrendiğini dile getiren Akın, 'İlk başladığımda yüzme bilmeyen bir çocuk gibiydim. Birçok şeyi usta-çırak ilişkisiyle öğrendim. En önemli şansım da usta yönetmenlerle çalışmak oldu, yönetmenlerimizin hepsi aynı zamanda birer öğretmendi de.' dedi.

'İLKER KOLLARIMDA ÖLÜYORDU'

İlker İnanoğlu ve Filiz Akın

Filiz Akın, oğlu İlker İnanoğlu’yla birlikte rol aldığı 'Yumurcak Veda' filminden sahneleri izlerken kötü oldu. Gözleri dolan ve ağlamaya başlayan Akın, 'İlker oyuncu olsun istememiştim ama çok sevimli oldu. Yumurcak Veda filminin final sahnesinde İlker kucağımda ölüyordu. Çekimlerin ardından günlerce kendime gelememiştim, 45 yıl sonra aynı duyguları tekrar hissettim.' açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR