TRT 1 Diriliş Ertuğrul 148.bölüm: Dizinin isminde flaş değişiklik

Bu sezona hızlı başlayan Diriliş Ertuğrul 148.bölüm 2. fragmanı yayınlanırken final tarihide netlik kazandı. Nefes kesen bölümlerle seyirci karşısına çıkan Diriliş Ertuğrul'da final öncesi ayrılıklar peş peşe geldi. Peki Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde neler olacak? İşte önce çıkan tüm gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2019 14:16 GÜNCELLEME 15.05.2019 14:17 MEDYA
TRT 1 Diriliş Ertuğrul 148.bölüm: Dizinin isminde flaş değişiklik
TRT 1 Diriliş Ertuğrul 148.bölüm: Dizinin isminde flaş değişiklik

Diriliş Ertuğrul'da son üç bölüm. TRT 1 ekranlarında 5 sezondur reyting rekoru kıran dizi Diriliş Ertuğrul 148.bölüm 2. fragmanının yayınlanmasıyla birlikte final tarihi netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre Diriliş Ertuğrul 150.bölümü ile 29 Mayıs çarşamba akşamı izleyenlere veda edecek. Fakat önümüzdeki sezon devam dizisi olarak Osmanlı Devletinin ilk kuruluşu ele alınacak Diriliş Osman ile yeniden başlayacak. Halime Sultan'ın ölümünde olduğu gibi dizide işlenen tarih de değişecek. Ertuğrul Gazi bu sezon sonunda final de ölecek. Böylece Engin Altan Düzyatan diziye veda edecek. Gelecek sezon ise Diriliş ya da Kuruluş Osman adıyla devam edecek. Osman Gazi'yi ise Burak Özçivit oynayacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Ertuğrul Bey, Hülagü Han’ın gizli casus olan Arıkbuka ve Albastı  tarafından tutsak edilmiş, Turgut  ağır yaralanmış, Mergen ve Dumrul Alp öldürülmüştü. Gündoğdu ve Bamsı Ertuğrul Bey’i kurtarmak için yola çıkmış fakat yetişememişti.

Arıkbuka yalnız Ertuğrul Bey değil Gündoğdu’nun da peşindeydi ve onu yakalamak için bir tuzak daha kurmuştu. Ertuğrul Bey’in kıyafetinden bir parçayı tuzağa çekmek istedikleri yere koymuş,  Ertuğrul Bey’i aramaya çıkan Gündoğdu ve Bamsı’yı kendine doğru çekmişti.
 
Bamsı ve Gündoğdu Arıkbuka’nın tuzağına düştüklerinde Albastı ise Ertuğrul Bey’i sorgulamak için gizli mağaraya götürüyordu. Fakat Ertuğrul Bey bağlanmış olan ellerini çözmüş ve Albastı’nın adamlarını etkisiz hale getirmişti. Artık Albastı ve Ertuğrul Bey tek başına kalmış çetin bir savaş sonucu Ertuğrul Albastı’yı öldürmüştü.

Arıkbuka’nın tuzağını bilen Ertuğrul Bey, abisi Gündoğdu ve Bamsı’yı kurtarmak için tuzak kurulan mağaraya gitmiş ve Arıkbuka’nın adamlarını öldürerek abisini ve Bamsı’yı kurtarmıştı. Savaşı kaybettiğini gören Arıkbuka gizlice kaçmış ve bu yaşananların intikamını alacağını hissettirmişti.
 
Kurduğu tuzağa kendisi düşen Arıkbuka’nın yeni planı ne olacak? Ertuğrul Bey Arıkbuka’yı yakalayabilecek mi? Abisi Beybolat’ın öldürülmesini hazmedemeyen Sırma ne yapacak?

Diriliş Ertuğrul Yeni Bölüm

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA BU SEZON KİMLER DİZİDEN AYRILDI?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi 5 sezonunda birçok isimle yollar ayrıldı. Finaline kısa bir süre kala Diriliş Ertuğrul'da ayrılıklar peş peşe geldi. Peki Diriliş Ertuğrul dizinde kimlerle yol ayrılığına gidildi?

 

 

Süleyman - Halit Özgür Sarı

Gündoğdu Bey'in oğlu Süleyman Diriliş Ertuğrul 139.bölümü Albası tarafından öldürüldü

Uranos - Uğur Karabulut

Zangoç'un kimliğinin belli olmaması için yerine geçen Uranos Diriliş Ertuğrul 143.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Alıncak - Engin Benli

Diriliş Ertuğrul 144.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Dragos - İkrem Aksum

Diriliş Ertuğrul 145.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Mergen - Ali Buhara Mete

Diriliş Ertuğrul 147 bölümünde Arık Buka tarafından öldürüldü.

Albastı - Ali Ersan Duru

Beybolat Bey olarak diziye katılan Ertuğrul'un baş düşmanı Albastı Diriliş Ertuğrul 147.bölümü Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Diriliş Ertuğrul

Diriliş Ertuğrul final yapmasıyla birlikte diziden ayrılacak isimler belli oldu;

Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan
Hayme Ana - Hülya Darcan
İlbilge - Hande Soral
Sırma - Öykü Çelik
Selcan - Didem Balçın
Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI? BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul ve adamları Berk Han'ın adamıyla görüşürken pusuya düşürülüyor. Arıkbuka, Ertuğrul’un kellesi istenmese de adamlarının hepsinin ölüm emri veriliyor. Kılıçlar çekilirken kıran kırana bir cenk başlıyor. Sonunda Arıkbuka Ertuğrul’u yakalıyor. Toruntay ve Mergen şehit oluyor. Turgut Alp ise yaralanıyor. Ertuğrul teslim olmamak için direnirken Mergen’in ölüşünü görüyor. Ağır yaralı olan Turgut da yerinden kıpırdayamıyor. O sırada Beybolat ortaya çıkıyor. Beybolat, Ertuğrul’a oğulları ile beraber kellesini alacağını söylüyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 148.BÖLÜM 2.FRAGMANI

YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Tarihinin bu ekip tarafından doğru bir şekilde, doğru ellerde canlandırılması kadar güzel birşey yok.. Bu ekibe çalışmalarında başarılar diliyoruz.. Diğer Osmanlı Padişahlarını ve bu dönemleri canlandırırken, önceki dönemlerin bitirilmesi beklenilmeden canlandırılmaya başlanması umudu ve ümidiyle..
    Cevapla
  • Dirilişe Sevdalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş anlamıyorum ki, iyiki bir dizi tuttu, iyiki izleniyor, iyiki güzel diye neden yani bitirmek neyin nesi. Kardeşim yapmayın ya bir sezon daha çok rahatlıkla senaryo yazılır. Bu kadar acizseniz bende yazarım senaryoyu. İyiki izleniyor diye hemen Final yapın!
    Cevapla
  • semih bey 4 yıl önce Şikayet Et
    yenilenme süreci iyidir, iyi bir kadro ile Osman'dan yürünür. Yeterki kadro sağlam olsun. Zira artık beylik hatta devlet kuracak akçakocalar, vs olması lazım osmanın yanındaki tepe kadroda.
    Cevapla
  • benden bu kadar 4 yıl önce Şikayet Et
    neden ölüyor onu anlamadım halime sultan ertuğrul neden ölüyor bitirin o şekilde
    Cevapla
  • HAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul ölmesin. o diziden ayrılırsa izlenme oranları düşer. Ayrıca Burak Özçivitin Engin Altan kadar bu role yakışacağını düşünmüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR