Asativatas’ın bıraktığı miras Gündüz Gece’de

Türkücü Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta yer fıstığının ana vatanı Osmaniye’den evlere konuk olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 15:57 GÜNCELLEME 02.12.2021 15:57 MEDYA
Asativatas’ın bıraktığı miras Gündüz Gece’de
Asativatas’ın bıraktığı miras Gündüz Gece’de

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Osmaniye’den keyifli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz Gece ekibi Osmaniye’de ilk olarak Allah Allah deresine gitti. Derenin ismini duyunca çok şaşıran Kürşat, bu ismin nereden geldiğini bölge halkından öğrendi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı kilim atölyesi oldu. Tarihi üç bin yıl öncesine dayanan meşhur Karatepe kiliminin özelliklerini öğrenen Kürşat, yapılan işlemeler karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Gündüz Gece ekibinin son durağı ise M.Ö. 8. yüzyılda kendisini Adana hükümdarı olarak tanıtan Asativatas’ın kurduğu Asativadaya oldu. Kürşat, krallığını kuzeydeki kavimlere karşı korumak isteyen Asativatas’ın geride bıraktığı yazıtları izleyicileri için inceledi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 04 Aralık 2021, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR