Bir devrin güç simgesi Süleymaniye Külliyesi

Tarihi sevdiren, merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten bugüne ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikayelerini izleyicilerle buluşturuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 15:31 GÜNCELLEME 30.09.2022 15:31 MEDYA
Bir devrin güç simgesi Süleymaniye Külliyesi
Bir devrin güç simgesi Süleymaniye Külliyesi

Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunumuyla ekrana gelen Tarihte Yürüyen Adam, geçmişe ışık tutan yapıların hikayeleriyle Ülke TV ekranlarındaki yerini alıyor. Tarihte Yürüyen Adam’ın bu hafta eski İstanbul’a dair izler barındıran Fatih Süleymaniye’den evlere konuk olacak. Ahmet Anapalı ilk olarak Süleymaniye’nin Osmanlı Devleti’nin ruhunu taşıyan sokaklarını gezdi. Tarihi konakların arasında dolaşan Anapalı, Osmanlı zamanındaki manevi değerlere göre inşa edilen sokakların özelliklerini anlattı. Tarihte Yürüyen Adam daha sonra Kanuni Sultan Süleyman'ın gücü ve Mimar Sinan'ın dehasının vücut bulduğu Süleymaniye Külliyesi’ni ziyaret etti. Anapalı, külliyenin inşası sırasında yaşananları, Mimar Sinan’ın üstün zekasını ve Süleymaniye Külliyesi ile ilgili bilinmeyenleri Tarihte Yürüyen Adam izleyicileri için ele aldı.

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikayeleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Pazar 17:00 Ülke TV ekranlarında…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR