AYD'den dünya basınına çağrı

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurarak savunmasız 500'ü aşkın insanı katletmesini sert şekilde kınadı. AYD, konuyla ilgili dünya basınına çağrıda yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2023 13:18 GÜNCELLEME 18.10.2023 13:18 MEDYA
AYD'den dünya basınına çağrı
AYD'den dünya basınına çağrı

İsrail, Gazze Şeridi'nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Anadolu Yayıncılar Derneği’de yaptığı açıklamada İsrail'i kınayarak dünya basınına çağrıda bulundu.

Anadolu Yayıncılar Derneğinden (AYD) konuyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Hamas ile çatışmaları bahane ederek, Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ne saldırı düzenleyen İsrail İnsanlık suçu işlemektedir.  Gerçekleştirdiği son saldırıda bine yakın masum insanı öldürerek bir soykırım yapmış, katliama neden olmuştur.

İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırının ardından Gazzeli yetkililer, cenazelerin arasında basın toplantısı yapmak zorunda bırakılmışlardır.

İsrail vahşeti maalesef devam etmektedir. İsrail'in insanlık dışı saldırılarına gereken tepki maalesef verilmiyor. Dünya bu vahşeti de görmezden geliyor.

Batı medyası iki yüzlülüğünü bir kez daha göstermiştir. Müslümanların katledildiği Gazze'de yaşananlara sessiz kalmış, hatta katilleri savunur nitelikte haberlere yer vermektedir.

Çocukların kadınların ve yaşlıların da yer aldığı siviller katledilirken emperyalist batı, Siyonist İsrail’e kol kanat germektedir.

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, bu çifte standardı, iki yüzlülüğü ve insanlığa yapılan bu vahşeti kınıyoruz.

Dünya medyasının Gazze'de yaşanan soykırımı, İsrail’in insanlık dışı saldırılarını Filistinlilere reva gördüğü vahşeti doğruları yazarak kamuoyuna aktarmasını bekliyoruz. Medya görevini layıkı ile yerine getirmelidir. Bu vahşete sessiz kalmamalı, insanlık gereken tepkiyi vermelidir.

Saldırılara çanak tutan, vahşeti görmezden gelen, dünya kamuoyunda yalan yanlış haberlerle dezenformasyona yol açan tüm basın kuruluşlarını kınıyor, gerçekleri yazmaya davet ediyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR