GBS mülakat tarihi açıklandı mı? 4 bin 346 personel alımı mülakat değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için başvurular tamamlandı ve sözlü mülakat sürecine girildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile toplanan başvurular incelendikten sonra GSB resmi internet sitesi üzerinden mülakata katılmaya hak kazananların listesini açıklayacak. İşte 2021 GSB personel alımı mülakat detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2021 09:31 GÜNCELLEME 15.10.2021 09:32 MEMUR
GBS mülakat tarihi açıklandı mı? 4 bin 346 personel alımı mülakat değerlendirmesi nasıl yapılacak?
GBS mülakat tarihi açıklandı mı? 4 bin 346 personel alımı mülakat değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi personel alımı başvuruları sona erdi. Adaylar ise düzenlenecek mülakat için son hazırlıklarına tamamlamaya çalışıyor. Bilindiği üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile en az lise mezunu adaylar gerekli belgeler ile 23-27 Ağustos tarihleri arasında online başvurularını tamamladı. İl Müdürlüğü Sınav Kurulu tarafından teslim alınan belgeler incelendikten sözlü mülakata davet edilecekleri www.gsb.gov.tr adresi üzerinden açıklayacak. İşte GSB temizlik ve güvenlik görevlisi alımı mülakat tarihine ilişkin merak edilen detaylar...

GSB Sözlü Mülakat Tarihi Ne Zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığının 4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi alımı mülakatının ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmadı. 

Yayınlanan ilan ile Bakanlık, sözlü mülakat yeri ve tarihi ayrıca www.gsb.gov.tr adresi üzerinden açıklayacağını belirtti. 

GSB mülakat sonuçları tarihi açıklandığında tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme ve Başarı Sıralaması Nasıl Olacak?

1) Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir.

2) Başarı sırasının belirlenmesinde, sözlü sınav puanı esas alınacaktır. Başarı listesi sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanarak cinsiyete göre her bir kadro için ilan edilen kontenjan sayısına göre belirlenecektir.

3) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilan edilen kontenjan sayısı kadar asıl aday ve kontenjan sayısı kadar yedek aday tespit edilecektir.

4) Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla öğrenimi daha yüksek olana ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

5) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, müktesep hak teşkil etmeyecektir.

6) Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

7) Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile atandıktan sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle bir sonraki alım ilan tarihine kadar yerleştirme yapılacaktır.

Sınav Sonuçları ve İtiraz Süreci!

1) Sözlü sınav sonuçları ile ilgili duyurular Bakanlığımız internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2) Adaylar tarafından sınav sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından itibaren 3 (üç) iş günü içinde Sınav Kuruluna şahsen itiraz yapılabilecektir.

3) Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan sonra 5 (beş) iş günü içinde Sınav Kurulunca karara bağlanarak nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilecektir. 

4) T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, e-mail ve faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR