Sahil Güvenlik Komutanlığı 44 personel alımı başladı! Başvuru kılavuzu ve sayfası...

Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere 44 adet tam zamanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına alım yapılacaktır. İlan Resmi Gazete’de yayınlanmış olup, detayları ve başvuru şartları haberimizde yer almaktadır.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2022 15:33 GÜNCELLEME 26.02.2022 15:33 MEMUR
Sahil Güvenlik Komutanlığı 44 personel alımı başladı! Başvuru kılavuzu ve sayfası...
Sahil Güvenlik Komutanlığı 44 personel alımı başladı! Başvuru kılavuzu ve sayfası...

Sahil Güvenlik Komutanlığı; Büro Personeli, Tekniker, Hizmetli, Marangoz, Teknisyen, Tes.Tek. ve İklimlendirme, Garson unvanlarında personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların lise veya önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den 60 puan almaları gerekmektedir. 

Genel Başvuru Şartları Neler?

  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen şartlara sahip olmak. 

  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak. 

  • Alım yapılacak pozisyon unvanının hizasındaki yıla ait puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak. 

  • Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (04 Mart 2004 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilir). 

  • Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak (Bkz. 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Ek Madde-1). 

  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

  • İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak. 

  • Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

1 Büro Personeli (Dava Takip) Başvuru Şartları:

Meslek Yüksek Okullarının Adalet programı, Adalet Meslek Yüksekokulu veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği mezunu olmak. (2020 YILI KPSSP93 ASGARİ 70)

3 Büro Personeli (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) Başvuru Şartları:

Meslek Yüksekokullarının Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Sekreterlik, Yönetici Asistanlığı Ofis Yönetimi bölümlerinin birinden mezunu olmak veya Önlisans mezunu olup MEB’den onaylı en az 120 saatlik bilgisayar sertifikası sahibi olmak.  (2020 YILI KPSSP93 ASGARİ 70)

1 Tekniker (Bilgisayar) Başvuru Şartları:

Meslek Yüksekokullarının Bilgisayar Teknolojisi veya Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu olmak. (2020 YILI KPSSP93 ASGARİ 70)

1 Tekniker (Harita Kadastro) Başvuru Şartları:

Meslek Yüksekokulların Harita, Harita Kadastro veya Harita Teknikerliği bölümlerinin birinden mezun olmak. (2020 YILI KPSSP93 ASGARİ 70)

1 Tekniker (İnşaat) Başvuru Şartları:

Meslek Yüksekokullarının İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak. (2020 YILI KPSSP93 ASGARİ 70)

4 Destek Personeli (Garson) Başvuru Şartları:

Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Servis/Garson bölümünden mezun olmak veya lise mezunu olmanın yanında servis/garson dalında ustalık veya kalfalık ya da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Servis Elemanı(Garson) Sertifikasına sahip olmak. (2020 YILI KPSSP94 ASGARİ 60)

25 Destek Personeli (Hizmetli) Başvuru Şartları:

Lise mezunu olmak. Destek Personeli(Hizmetli) ünvanına başvuracak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Ev ve Kurum Temizliği Kursu Belgesi’ne sahip olanlar belgelerini başvuru sistemine yükleyerek başvurularını tamamlayacaklardır. (Destek Personeli (Hizmetli) ünvanına Ev ve Kurum Temizliği Kursu Belgesine sahip olmayan adaylar da başvuru yapabilecektir.)  (2020 YILI KPSSP94 ASGARİ 60)

1 Teknisyen (Marangoz) Başvuru Şartları:

Meslek Liselerinin Ahşap Teknolojileri Alanı/Dalları veya Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı/Dallarının birinden mezun olmak. (2020 YILI KPSSP94 ASGARİ 60)

6 Teknisyen (Tes.Tek. ve İklimlendirme) Başvuru Şartları:

Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, İklimlendirme Sistemleri, Soğutma Sistemleri, Yapı Tesisat Sistemleri ve Soğutma bölümünden mezun olmak. (2020 YILI KPSSP94 ASGARİ 60)

1 Teknisyen (Motor) Başvuru Şartları:

Meslek Liselerinin; Makine Teknolojisi alanının “Makine Bakım” Motor (Benzinli), Motor (Dizel) veya Denizcilik Liselerinin “Makine Zabitliği” bölümlerinin birinden mezunu olmak. ( 2020 YILI KPSSP94 ASGARİ 60)

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular, 24 Şubat - 04 Mart 2022 tarihleri arasında sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. 

İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir. 

Başvurular; 24 Şubat 2022 Perşembe günü saat 14:00’de başlayıp, 04 Mart 2022 Cuma günü saat 11:00’de sona erecektir.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!