İlkbaharda ve yazın hangi renkler kombinlenir? İlkbahara ve yaza uygun renk kombinasyonları

Bahar ve yaz aylarında sıklıkla tercih edilen açık tonlar, farklı renklerle kombinlendiği zaman istenilen etkinin oluşmasının önüne geçilmiş olabiliyor. Hem açık tonlar hem de koyu tonlarla ilkbahar ve yaz sezonuna cıvıl cıvıl kombinlerle giriyor olacaksınız. İşte ilkbaharda ve yazın uygulayabileceğiniz birbirinden renkli ve şık kombinleri!

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 04:11 GÜNCELLEME 02.05.2020 10:15 Moda
İlkbaharda ve yazın hangi renkler kombinlenir? İlkbahara ve yaza uygun renk kombinasyonları
İlkbaharda ve yazın hangi renkler kombinlenir? İlkbahara ve yaza uygun renk kombinasyonları

İlkbahar ve yaz sezonu için kombin oluştururken akla gelen ilk renkler, açık ton paletinden olur. Bu renkleri kombinlerken, koyu tonlara oranla daha dikkatli olunması gerekir çünkü yapılacak yanlış bir renk seçimi, kombinin kötü görünmesine sebep olabilir. Peki açık tonları hangi renklerle kombinlemek daha doğru olur? Öncelikle ilk adımınız gardırobunuzu yenilemek olmalıdır. Kışlıkları kaldırıp bahar ve yaz aylarının olmazsa olmaz parçaları t-shirt, elbise ve etekleri ön plana çıkartın. Yeşil, sarı, pembe, açık mavi gibi açık tonları taşıyan kıyafetlerinizi, en iyi şekilde kombinleyebileceğiniz renk kombinasyonlarını sizler için bir araya getirdik. İşte bir araya gelince şık ve dikkat çekici bir kombin oluşturacak renk kombinasyonları:

YEŞİL VE SARI KOMBİNİ

Bahar ve yaz deyince akla ilk gelen renklerden biri yeşildir. Yeşil bir elbise veya t-shirt, en iyi sarı renk ile birleştirilebilir. Her ikisi de dikkat çekici tonlardır. Ve birleştiklerinde sahip oldukları aşırılığı bastırabilme gücünü bulundururlar.

KIRMIZI VE MAVİ KOMBİNİ

Koyu tonlar arasında en parlak renklerden olan kırmızı, bahar ve yaz kombinlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Kırmızı renk, açık tonlar içerisinde en iyi mavi renk ile birleştirilebilir. Kırmızı bir etek ile mavi bir t-shirt kombini oldukça şık bir örnek olacaktır.

TURUNCU VE MAVİ KOMBİNİ

Mavi ile uyumlu olan bir diğer renk, her sezona yakışan nadir renklerden olan turuncudur. Her iki rengin hem açık hem de koyu tonlarını kullanarak, daha doğal tonlarda bir ilkbahar ve yaz kombini elde edilebilir.

SOLUK MAVİ VE PEMBE

Açık tonları kullanırken daha doğal bir görünüm elde etmek için pastel tonları tercih edilebilir. Kadınların her zaman severek giymeyi tercih ettikleri pembe ile açık/soluk mavi renk, ilkbahar ve yaz kombinleri için uyumlu bir ikili olur.

KOBALT MAVİSİ VE TURKUAZ KOMBİNİ

Mavi renk, tüm tonlarıyla bahar ve yaz kombinlerinde kendisine yer bulur. Kobalt mavisi de bu tonlardan yalnızca biridir. Kobalt mavisini kombinlerken yanında turkuaz rengini seçip parlak bir renk kombini oluşturulabilir.

AÇIK KAHVERENGİ VE BORDO KOMBİNİ

Asla koyu tonlardan vazgeçemeyen, bahar ve yaz kombinlerinde de bu renkleri kullanmayı tercih edenler, açık kahverengi ve bordo ikilisinden bir uyum yakalayabilir. Bu renk kombini, özellikle yazın son günleri için idealdir.

TURUNCU VE SİYAH KOMBİNİ

Bir diğer koyu ton olan siyah da yaz ayları için tercih edilebilir. Siyah rengi kombinlerken, turuncu rengi tercih etmek en doğru seçim olacaktır.

PEMBE VE GRİ KOMBİNİ

Uyum konusunda oldukça bilinen tonlardan olan pembe ve gri, ilkbahar ve yaz ayları için de tercih edilebilir. Bu tonlar, spor kombinler ve bu dönemlerde katılınacak resmi davetler için kullanılabilir.

MOR VE BEYAZ KOMBİNİ

Kombinlenmesi en zor olan renklerden kabul edilen mor ve beyaz tonları birleştirilip, ilkbahar ve yaz akşamları için canlı bir kombin oluşturulabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR