Rusya: Yolcu uçağını teröristler vurdu

Rusya: Mısır'da yolcu uçağının terör saldırısıyla düştüğü belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2015 10:19 GÜNCELLEME 17.11.2015 17:38 Ortadoğu
Rusya: Yolcu uçağını teröristler vurdu
Rusya: Yolcu uçağını teröristler vurdu

Rusya, Metrojet Havayolları'na ait uçağın Mısır'ın Sina Yarımadası'nda "terör saldırısı" nedeniyle düştüğünü açıkladı. 31 Ekim'de yaşanan olayda uçakta bulunan 224 kişiden kurtulan olmadı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece geç saatlerde Mısır'da düşen yolcu uçağıyla ilgili, FSB Başkanı Bortnikov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Mihail Fratkov ile biraraya geldi.

Rus Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı toplantıda, uçağın terörist bir eylem sonucu düştüğünden emin olduklarını belirtti.

Bortnikov açıklamasında, uçağın düşmesine el yapımı bombanın neden olduğunu söyledi. Bombanın 1 kilogramlık TNT patlayıcıyla eşdeğer kuvvette olduğu ifade edildi. 

"SORUMLULARI DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN BULACAĞIM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de konuyla ilgili  Mısır'da düşen yolcu uçağının terörist bir saldırıya uğradığını ve patlayan bir bomba yüzünden düştüğünü söyledi. Putin saldırının sorumlularını bulacağını özel kuvvetleri bu iş için görevlendirdiğini açıkladı. 

"Teröristleri dünyanın her neresinde olurlarsa olsun bulup cezalandıracağız'' diyen Putin, Rus hava güçlerinin Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyonları yoğunlaştırması için Savunma Bakanlığı'na talimat verdi. Putin ayrıca, yolcu uçağının düşürülmesinden sorumlu olanların bulunması için yabancı ortaklardan da yardım isteyeceklerini söyledi.

IŞİD, 'BİZ DÜŞÜRDÜK' DEMİŞTİ

Sina Yarımadası'nda yaşanan olayın ardından IŞİD bir açıklama yaparak uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti. Rusya ve Mısır makamları başlangıçta bu iddiayı reddetse de dünya basınında bomba şüphesi tartışılıyordu.

Rus Metrojet Havayolları'nın Şarm El Şeyh-St.Petersburg uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü iddiaları nedeniyle pek çok büyük havayolu şirketi Sina üzerinden uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

Türk Hava Yolları (THY) da bu kente ay sonuna kadar sefer yapılmayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • yusuf izmirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Hatta şuan rusya televizyonundan izlediğim habere göre 2 kişi yakalanmış bile.
    Cevapla
  • yusuf izmirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Putin şuan bombayı koyanların başına ödül koydu 50 milyon dolar. Rus kanalları bangır bangır haberi veriyor.
    Cevapla
  • arkadas 8 yıl önce Şikayet Et
    ISIS:ISRAIL SECRATERY international service!! Anladinizmi isis, israilin güvenliği icin kurulmus
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    uçağı düşür orta doğuya saldırmak için bahane yap,fransada 200 kişi öldür 200 bin mülteciyi def et sonrada ortadoğuda kendini meşrulaştır ve İSLAM i faaliyetleri önle,ne güzel iş değilmi,kendileri çalp kendileri oynuyorlar.Biz birlik olmassak ALLAH ın yolundna adam gibi gitmessek ibadetlerimize gereken ehemmiyeti vermez isek kaza bela musibet zulüm afat babında daha çoook söğüşlerler bizi
    Cevapla
  • Mustafa Topak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ruzgar eken firtina bicer! (inciller)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR