Hamaney: Büyük şeytan 30 yıl sonra yeniliyor

İran'ın dini lideri Hamaney, ABD'nin Ortadoğu siyasetinin yenildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2011 15:44 GÜNCELLEME 31.05.2011 15:44 Ortadoğu
Hamaney: Büyük şeytan 30 yıl sonra yeniliyor
Hamaney: Büyük şeytan 30 yıl sonra yeniliyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin Ortadoğu'daki siyasetlerinin başarısız olduğunu ve kendisine bağlı rejimleri kaybetmeye başladığını söyledi.

Ayetullah Hamaney, Tahran'da Devrim Muhafızları'na ait Harp Okulu'nda yaptığı konuşmada, bölgedeki son gelişmelere değindi.

ABD'nin başından beri İslam Devrimi ve İran halkını yenilgiye uğratmak için tüm gücünü seferber ettiğini belirten Hamaney, ''Ancak İran ve bölgedeki siyasi gerçekler, ABD'nin bugün İran İslam Devrimi karşısında dize geldiğini gösteriyor'' dedi.

Hamaney, ''ABD'nin Filistin konusunda yenilgiye uğramasının, bu ülkenin karşı karşıya kaldığı diğer bir çaresizlik örneği olduğunu'' ifade etti.

''Büyük Şeytan' olarak tanımladığı ABD'nin, hassas Ortadoğu bölgesindeki siyasetlerinin yenilgiye uğradığını ve bunun ''Allah'ın vaatlerinden biri olduğunu'' kaydeden Hamaney, ''Büyük Şeytan, 30 yıl önce kendisine bağlı rejimlerden sadece fasit Pehlevi rejimini kaybetti, ancak bugün diğerlerinin de elden çıkmasına şahit olmakta'' diye konuştu.

İran'ın dini lideri Hamaney, ''hak yolundaki mücadele ve direnişe Allah'ın yardım edeceğini'' ifade etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • fatih DEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK ŞEYTANIN EBEDİ DÜŞMANINA SELAM OLSUN.... kanla beslenen bu süper güç hep müslüman kanı akıtmıştır,temennim aynı duruma düşmesi.
    Cevapla
  • mansur yiğit 13 yıl önce Şikayet Et
    karnımız bu laflara tok. İran devleti şii olmayanı müslümandan saymaz ama bunu açıkça söylemezler; halleri ve tavırları bunu net olarak ortaya koyar.Bırakın abd ye kafa tutmayı,afganistan'da Irak'ta Abd 'ye karşı direnmeye çalışan müslümanları bile amerikan askerlerine satan şiilerdir,onların arkasında da İran vardır.sonra da kalkar büyük şeytan bBd derler.Abd büyük şeytan sa siz de küçük şeytansınız...Hepsinden vazgeçtik;peygamberlerden sonra insanların en hayırlıları olan hz ebu bekir,Hz ömer ve Hz osman'a radıyallahu anhum lanet eden veya (takiyye ile)lanet etmese bile onları sahabeden saymayan ve zalim gösteren bir zihniyetin islamla hiç bir alakası yoktur.
    Cevapla
  • yavuz kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 ye tebrikler.... Haber 7 com tebriklerimizi arz ederiz böyle siyasi mesajı bizlere ulaştırdığı için" Mü minler ancak kardeştir"
    Cevapla
  • veysi21 13 yıl önce Şikayet Et
    nur yüzlü. siyasei ibadat,ibadeti siyaset olan nur yüzlü lider.allah yardımcınız olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR