Volkswagen tarihinde bir ilk! Merkel de oradaydı

Alman üretici Volkswagen (VW), tamamen elektrikli ID model ailesinin ilk modeli ID.3’ün üretimine başladı. Avrupa'nın elektrikli araç üreten en büyük fabrikası ünvanına da sahip olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2019 13:24 GÜNCELLEME 06.11.2019 16:17 OTOMOBİL
Volkswagen tarihinde bir ilk! Merkel de oradaydı
Volkswagen tarihinde bir ilk! Merkel de oradaydı

Volkswagen Grubu, 2028 yılında yaklaşık 70 elektrikli modeli pazara sunacağını ilan etti. ID.3 bu noktada temel modellerden biri; ilk ID.3’ün montaj hattından çıkış törenine; Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel ve Volkswagen Grup CEO’su Dr. Herbert Diess katıldı.

 

ID.3’ün üretimine başlanan Zwickau fabrikası, 2021 sonrasında Avrupa’nın en büyük ve en verimli elektrikli otomobil üretim tesisi olacak.

 

Volkswagen elektrikli ID.3 üretimine başlanması, otomotiv dünyasının efsanevi modelleri arasında yer alan Beetle ve Golf’ten sonra Volkswagen markası için en önemli dönüm noktası; Zwickau da, otomotiv endüstrisinde bu yeni dönemin öncü fabrikası olarak dikkat çekiyor.

Volkswagen elektrikli ID.3, grubun MEB (Modüler Elektrik Platformu) teknolojisine dayanan ilk modeli. Markanın elektrikli araç atılımının teknik ve ekonomik omurgasını oluşturan MEB’in kalbini; aracın alt zeminine entegre edilmiş yassı, ölçeklenebilir, yüksek voltajlı bir batarya oluşturuyor. 2021 yılında tamamen elektrikli otomobil üretimine geçecek olan Zwickau’da, Grup’un diğer markaları için aynı platforma dayalı 6 model üretilecek.

Avrupa’nın elektrikli üreten en büyük fabrikası olacak

Volkswagen, içten yanmalı motorlara sahip otomobil üreten büyük bir fabrikayı, tamamen elektrikli otomobil üreten bir tesise dönüştüren ilk büyük otomobil üreticisi unvanını aldı. Aşamalı dönüşümüne 2018 yılında başlanan ve 2021’de bütünüyle tamamlanacak olan Zwickau tesisleri; sürecin sonunda, Avrupa’nın en büyük ve en verimli elektrikli otomobil fabrikası olacak.

Tesislerde ID üretim çalışmaları devam ederken, aynı zamanda, 2020 yılı ortasına kadar Golf Variant modelinin üretimi de devam edecek. Bu tarih sonrasında ikinci montaj hattı da ilk montaj hattıyla birlikte elektrikli otomobil üretim hattına dönüştürülecek; 2020 sonunda devreye alınacak. 2021’den itibaren son genişleme aşamasında, Zwickau’da yılda 330 bin tamamen elektrikli araç üretilecek.

12 yeni üretim holü

Üretim hatlarının dönüştürülmesine ek olarak, Zwickau tesisinde günlük üretim kapasitesini 1.350 araçtan 1.500 araca çıkarma planı doğrultusunda toplam 12 adet yeni üretim holü ve bina inşa ediliyor. Dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Zwickau; esnek, dijital, yüksek teknolojik özellikleriyle verimliliği arttırılmış bir tesis olacak ve dijitalleşme, üretimin tüm aşamalarında etkisini gösterecek.

Zwickau, Volkswagen’in e-mobilite dönüşümünün başlangıç noktası olurken, yakın gelecekte, üretime başlayacak 8 farklı tesis ile Volkswagen, en büyük elektrikli otomobil üretim ağına sahip olacak.

KAYNAK : OTO AJANDA
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yerli otomobil ne oldu abi
    Cevapla
  • öbür vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    siyah kar da yağmış galiba abi.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abi siyah kar yağınca tamam
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Normalde 60 litre yakit aliyorum aylik Norvecde, Diezel litre fiyati burda 13-16 arasi degisiyor hafatada, simdi elekrikli araba alsam, aylik 700-800 kr elekrik parasi vermem gerekiyor, bide sarj takilacak park yerine oda 14000 kr, burasi soguk oldugu icin fazla kalörferide acamiyorsun sarj cabuk bitiyor. Yani yakit ile elektrik parasi ayni oluyor
    Cevapla
  • ercano 4 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araclar orta segmentte bile fiyat farkindan dolayi kendini 10 yilda amorti eder karbokdoksit salimindada testler ayni,elektrikli yada akülü araclarin yapim ve üretiminde daha fazla CO2 salinacak dünyaya ve daha fazla zararli çöp dolacak her yer. (kullanim disi kalan ömrü dolmus aküler) hic mantikli degil milleti soymak icin habire yeni ürünler...
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    yazdigin kismen dogru, Co2 degerleri düsüyor ama kaybolmuyor. Daha mantiklisi, yenilenebilir enerjiyle üretilen sentetik gazli arabalar. Almanyanin bu yöndede calismalari var.
    Cevapla
  • abdullah cerrah 4 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan işin bitti elektirikli araba gelince petrolü kendin kullan
    Cevapla
  • Yerli 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabanı al Türkiye den defol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR