Maliye Bakanlığı 7 bin 200 müfettiş alacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ile ilgili yaptığı açıklamada mutlaka sahada olmaları gerektiğini söyledi ve 4 bin 800 olan vergi müfettişi sayısını 12 bine çıkaracaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2012 11:34 GÜNCELLEME 05.10.2012 15:41 Özel Haber
Maliye Bakanlığı 7 bin 200 müfettiş alacak!
Maliye Bakanlığı 7 bin 200 müfettiş alacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 10 yıl içinde kayıtdışılığın ciddi oranda gerilediğini, ancak hala yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Şimşek, şu anda 4 bin 800 vergi müfettişi bulunduğunu, bu sayıyı orta vadede 12 bine kadar çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, ''Çünkü sadece mevzuat yetmez, sadece kayıtdışılığa karşı eylem planları yetmez, mutlaka sahada olacağız'' dedi.

Şimşek'in açıklamaları 7 bin 200 müfettiş alımının planları arasında olduğunu ortaya koydu. Şimşek alımlar için net tarih vermedi....

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektöründe fatura ve elektronik defter zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Kozmetik ürünler takip sistemini hayata geçireceklerini belirten Şimşek, ''Kozmetik ürünleri izlemeye yönelik Sağlık Bakanlığı ile bir sistem kuruyoruz. Bundan sonra bütün kozmetik ürünleri üretimden satışına yönelik takip edeceğiz'' dedi.

6111 sayılı yasa kapsamında, borç yapılandırmasından faydalanan mükelleflerin bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödemeleri gerektiğini belirten Şimşek, ''Çünkü bu son şans'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu an itibariyle Halk Bankası'nın yüzde 24'e kadar oranını şartlar uygun olursa bu yıl veya gelecek yıl halka arz etmeyi düşündüklerini bildirdi.

Enflasyonun sebebinin vergi artışları olmadığını aktaran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ''Bütün fiyatlar sabit kalsın, enflasyon düşsün yaklaşımı çok sağlıklı değil'' dedi.

Şimşek, gelir vergisi reformuyla ilgili taslak çalışmasını tamamladıklarını belirterek, ''Bu yasayla biz bütün imtiyazları, bütün istisnaları masaya yatırdık'' dedi.

 

 

Şimşek'in konuşmasının tam metni!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılık oranında son yıllarda yaşanan gerilemenin ihmal edilemeyecek kadar önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Şimşek, ''Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 Aylık Gerçekleşme Sonuçları ve İzleme ve İlerleme Raporu''nu açıkladığı basın toplantısında, raporu en az AB'nin ilerleme raporu kadar önemsediğini söyledi.

2011-2013 dönemini kapsayan ''Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı''nın Aralık 2011'de yürürlüğe girdiğini hatırlatan Şimşek, kayıt dışı ekonominin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirdi.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu belirten Şimşek, ''Çünkü kayıt dışılık demek aslında haksız rekabet, firmalarımızın ölçeğinin küçük kalması, ülkemizin ve firmalarımızın dünya ile rekabet edememesi, 75 milyonun hakkı olan verginin tam olarak tahsil edilememesi, ülkemizin daha fazla borçlanması, vergi yükünün hafifletilememesi demektir'' diye konuştu.

Son yıllarda kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Şimşek, aldıkları tedbirler sayesinde kayıt dışı ekonominin azaldığını gördüklerini söyledi.

''Kayıt dışılık Avrupa ortalamasının çok üzerinde''

Avusturya Johannes Kepler Üniversitesi'nde görevli Prof. Friedrich Schneider'in yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de kayıt dışılık oranının 2002 yılından bu yana yaklaşık 5 puan azalarak 2011 sonu itibarıyla yüzde 27,7'ye gerilediğini kaydeden Şimşek, ''Bu, ihmal edilemeyecek kadar önemli bir başarıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Aynı çalışmaya göre AB ülkelerinde kayıt dışılık oranının yüzde 7 civarında olduğunu dile getiren Şimşek, Türkiye'deki yüzde 27,7'lik kayıt dışılık oranının Avrupa'nın çok üzerinde olduğuna dikkati çekti.

Şimşek, uzun vadede amaçlarının kayıt dışılık oranını Avrupa ülkeleri ortalamasına çekmek olduğunu belirtti.

Kayıt dışı ekonomi ile ilgili Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı hesaplamalara da değinen Şimşek, TÜİK verilerine göre, kayıt dışı istihdamın 2002 yılında yüzde 52,1 iken 2012 Haziran ayı itibarıyla yüzde 40,4'e düştüğünü söyledi.

Hangi çalışma dikkate alınırsa alınsın, son 10 yılda kayıt dışılığın çok ciddi oranda gerilediğini anlatan Şimşek, yine de kayıt dışı istihdam oranının hala yüksek seviyelerde olduğuna dikkati çekti.

''Kayıt dışılıkla mücadele Maliye'nin tekelinde değil''

Kayıt dışılıkla ilgili bütün çabalarının vergiyi tabana yaymayı amaçladığını dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kayıt dışılıkla mücadelede başarı kazanabilmemiz için mutlaka etkin bir izleme ve değerlendirme sistemi gerekiyor. Ayrıca kayıt dışılıkla mücadele sadece Maliye Bakanlığı'nın tekelinde olmadığı gibi sadece Maliye Bakanlığı'nın çalışmalarıyla yapılacak bir iş değil. Bu eylem planının uygulanmasında birçok kurum ve kuruluş, birçok bakanlığımızla ortak çalışma yapıyoruz. Bütün bakan arkadaşlarıma, bütün ilgili kuruluşlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İzleme ve değerlendirme sistemini yeni eylem planıyla etkin hale getirmek için 3 ayrı kurul oluşturduklarını anlatan Şimşek, bunlardan birincisinin yürütme kurulu olduğunu söyledi. Şimşek, söz konusu kurulun Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile eylem planında yer alan kurumların üst düzey yöneticilerinden oluştuğunu hatırlattı.

İkinci kurulun Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında 6 ayda bir toplanan, bakanlar düzeyinde bir kurul olduğunu belirten Şimşek, bu kurulun Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlar ile eylem planında yer alan faaliyetlerden sorumlu bakanlardan oluştuğunu kaydetti.

Şimşek, üçüncü kurulun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ''Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Yüksek Kurulu'' olduğunu belirterek, yılda bir kez toplanan kurulun kayıt dışı ile mücadelenin etkin şekilde izlenmesi ve topluma mal olmasına vesile olacağını umduğunu ifade etti.

''47 eylemden 13'ünü tamamladık''

Yeni eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şimşek, Eylül sonu itibarıyla söz konusu eylem planında yer alan toplam 47 eylemden 13'ünün yüzde 100 olarak tamamlandığını bildirdi. Şimşek, ''Yıl sonuna kadar 13 eylemi daha tamamlamayı amaçlıyoruz. Böylece 2012 yılı itibarıyla öngördüğümüz hedeflerin yüzde 55'ini gerçekleştirme başarısını sağlamış olacağız. Yani yıl sonu itibarıyla 26 eylemi tam olarak gerçekleştirmiş olacağız'' dedi.

Şimşek, 2013 yılı içinde de kalan 21 eylemi tamamlayacaklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektrik, doğalgaz ve su gibi girdilerle işletmelerin çıktı girdilerini karşılaştırarak kayıtdışı istihdamına yönelik risk analizleri yapacaklarını bildirdi.Bakan Şimşek, Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 aylık gerçekleşme sonuçlarını, ayrıca izleme ve ilerleme raporunu düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili eylemelerin öngörülen takvim içinde tamamlandığını belirten Şimşek, Bakan Erdoğan Bayraktar ve ekibine teşekkür etti.

Bakan Şimşek, söz konusu projeler sayesinde yapı müteahhitlerinin tamamı, yapı kooperatifleri, yapı malzemeleri üreticileri ile onaylanmış kuruluşları, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri, serbest müşavir ve mühendis firmaları, yapı denetim kuruluşlarının elektronik ortamda takip edebildiğini dile getirdi.

Şimşek, söz konusu sektörlerin denetlenebilmesi için bütün işlemlerin elektronik ortamda izlenebiliyor olmasının önemini vurguladı.

Kayıtdışı kalmanın sonuçları hafif olmayacak

İnşaat sektöründe faaliyet gösterenlerin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde maruz kalacakları yaptırımlarla ilgili değerlendirmeler yapan Şimşek, ''Eğer bunu yaparlarsa kendilerine verilen yetki belgelerinin iptaline kadar giden yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Dolayısıyla artık kayıtdışı kalmanın sonuçları şu anda algılandığı kadar hafif olmayacaktır'' dedi.

Tapu ve kadastro bilgi sisteminin tamamlanmasının ikinci bir başarı olduğunu anlatan Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilen sistem ile vatandaşların bütün tapu bilgilerinin dijital ortama taşındığını kaydetti.

Geçmiş dönemde kira konusunda birçok kaynağa başvurmak zorunda kaldıklarını dile getiren Şimşek, ilk kez sistemdeki verilerin paylaşılabilir bir noktaya geldiğini ifade etti.

Artık gümrük işlemlerinin de elektronik ortamda yapıldığını ve takip edildiğini ifade eden Bakan Şimşek, bu şekilde bürokratik formalitelerin azaltıldığını, işlemlerin hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirildiğini anlattı. Şimşek, ''Böylece gümrüklerde yapılan bütün işlemlere biz otomatik olarak erişebiliyoruz. Bu da analiz, denetim ve tespit yapma yeteneğimizi artırıyor. Bu çok önemli bir gelişmedir'' ifadelerini kullandı.

İşyeri elektronik denetim defteri ve elektronik sicil merkezini oluşturduklarını, bunun da çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde denetim elemanlarının kullanımına münhasır olmak üzere işyeri ve sektör analizlerine esas teşkil edecek işyeri elektronik denetim defteri ve elektronik sicil merkezi artık oluşturuldu. Bu çalışma kayıtdışı istihdam ile mücadele alanında atılmış çok önemli adımlardan bir tanesidir'' diye konuştu.

SGK bünyesinde sosyal güvenlik risk analiz merkezi kuruldu

Yine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde sosyal güvenlik risk analiz merkezinin bugün itibariyle kurulduğunu anlatan Şimşek, bunun SGK veri tabanı ve ilgili kurumlardan alınan verilerin değerlendirilmesi sonucu riskli görünen sektörlerin denetlenmesi amacıyla risk analiz grubu oluşturulduğunu söyledi.

Şimşek, örneğin kayıtdışı istihdam açısından 2012 yılı içerisinde ülke genelinde ticari taksilerin tamamının denetiminin yapıldığını, avukatlık, danışmanlık, muayenehane gibi büro faaliyetlerine ilişkin olarak da inceleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

''Sosyal güvenlik denetim eleman sayısını artırmaya devam edeceğiz''

Sosyal güvenlik denetim eleman sayısını artırdıklarını, artırmaya devam edeceklerini belirten Şimşek, kayıtdışı istihdam ile mücadele kapsamında SGK'nın denetim eleman sayısını 700'den 1300'e çıkardıklarını, yıl sonu itibariyle bunu 1500'e yükselteceklerini söyledi.

Bundan 1,5 yıl önce denetim elemanları alımında kadro tavan uygulamasına son verdiklerini hatırlatan Şimşek, herhangi bir kurumun denetim elemanı alması halinde orada kadro sınırının olmadığını belirtti.

Maliye Bakanlığı olarak vergi denetim kurulunu oluşturduklarını anımsatan Şimşek, şu anda 4 bin 800 vergi müfettişinin bulunduğunu bunu orta vadede 12 bine kadar çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Şimşek, ''Çünkü sadece mevzuat yetmez, sadece kayıtdışılığa karşı eylem planları yetmez. Mutlaka bu işin denetim ayağı olacak, mutlaka sahada olacağız'' dedi.

SGK ile ortak denetimler yaptıklarını bildiren Şimşek, bir haftalık denetimlerde vergi dairesi ve SGK ile hiçbir irtibatı olmayan 13 bin civarında kayıtsız işyeri tespit edildiğini, bunun pilot uygulama olduğunu ancak bundan sonra bu uygulamanın sürekli yapılacağını söyledi.

''Kayıtdışılıkla mücadelede duyarlı olmalıyız''

Kayıtdışılıkla mücadelede ülke olarak, millet olarak, bütün kurumların aynı heyecan ve aynı duyarlılığı taşıması gerektiğini belirten Şimşek, ''Bu heyecanla bu duyarlılıkla destek verebilirsek biz çok hızlı bir şekilde kayıtdışılığı AB ortalamalarına indirebiliriz'' ifadesini kullandı.

Kayıt dışı işyerlerinin kayıt altına alınmasına yönelik olarak elektrik, doğalgaz ve su verilerinden yararlanacaklarını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

''Elektrik, doğalgaz ve su gibi girdilerle işletmelerin çıktı girdilerini karşılaştırarak kayıtdışı istihdamına yönelik risk analizleri yapacağız. Dolayısıyla elektrik, su ve doğalgaz kullanımı üzerinden ne kadar kayıtdışılık var o işletmede onu hesaplayacağız.

Yıl sonuna kadar SGK ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde çıkarılacak bir düzenleyici işlem ile işyerleri için elektrik, su doğalgaz aboneliği sırasında mükellefiyet kaydının aranması şartını getiren yeni bir düzenleme yapacağız.

Bundan sonra hiçbir firma, hiçbir mükellef, mükellefiyetini yerine getirmeden ekonomik faaliyete başlayamayacak. Artık elektrik, su doğalgaz idarelerine diyeceğiz ki 'Birileri abonelik yapacaksa siz önce mükellefiyetiniz var mı, vergi numaranız var mı?' diye sorun. Bu düzenlemeyle şu an iş yeri açan, su elektrik ve doğalgaz kullanan ama vergi dairesine kaydı bulunmayan işyerlerinin tamamını kayıt altına almayı ümit ediyoruz.''

''Banka post cihazları ile yazarkasaları uyumlu hale getiriyoruz''

Banka post cihazları ile yazarkasaları uyumlu hale getireceklerini anlatan Şimşek, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren EFT ve post cihazı kullanan ve yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflere EFT post uyumlu ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu getireceklerini söyledi. Şimşek, 31 Aralık 2012'ye kadar banka post cihazlarının tamamının ödeme kaydedici cihazlarla uyumlu hale getirilmiş olacağını bildirdi.

Bu uygulamayla birlikte artık post cihazlarından geçen herhangi bir alışverişin fişinin otomatik olarak kesilmiş olacağını ifade eden Şimşek, ''En önemli yeniliklerden birisi de hangi işletme, günde kaç fiş kesmiş, tutarı nedir, hangi malı satmış, en ince ayrıntısına kadar Gelir İdaresi artık biliyor ve takip ediyor. Bu uygulamanın elektronik yoklama uygulaması ile tamamlanmasıyla hasılatının sadece bir kısmına fiş kesen işletmelerimizin ertesi gün kapısını çalacağız'' şeklinde konuştu.

Elektronik fatura uygulaması

Akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektörlerinde elektronik fatura uygulamasına geçileceğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

''Üzerinden ÖTV hesaplanan akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektörlerinde elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasını yaygınlaştırma çalışmalarından bahsetmiştim.

Bu kapsamda elektronik faturanın uygulama alanını genişlettik, daha önce sadece şirketler arasında uygulanan elektronik faturanın, gerçek kişi mükelleflerimizi de kapsamını sağladık. Bundan sonra özellikle ÖTV alanında akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektörlerinin imalat ve ithalat safhalarından başlayarak yaygınlaştırmaya başlayacağız.

Söz konusu uygulama bu alandaki kayıp ve kaçak mücadelesine çok büyük bir destek sağlayacaktır. Piyasada 10 numaralı yağ olarak bilinen ve kaçak akaryakıt olarak kullanılan yağlama müstahzarlarında, daha önce bunlarda vergileri artırmıştık fakat bu yeterli olmadı. Çok yakında çok daha radikal bir takım tedbirler almayı planlıyoruz.''

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans'' dedi.

Bakan Şimşek, Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 aylık gerçekleşme sonuçlarını, ayrıca izleme ve ilerleme raporunu düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Beyanname bildirim ve formlarını daha anlaşılır açık hale getireceklerini anlatan Bakan Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelede farklı bir aşamaya geçerken mükelleflere de bir takım kolaylıklar sağlamaları gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde 15 beyanname, bildirim ve form belirlediklerini anlatan Şimşek, mevzuatta ve uygulamadaki değişiklikler kapsamında bunların 13'ünü basitleştirdiklerini kaydetti.

SGK ile birlikte denetimlerin daha etkin kılınması için yoklama fişleri ve işyeri durum tespit tutanaklarını birleştireceklerini ifade eden Şimşek, bu çerçevede ortak bir form belirlediklerini, bu formları yıl sonuna kadar uygulamaya koymayı planladıklarını bildirdi.

Bakan Şimşek, artık Maliye Bakanlığı'nın gidip sadece vergiye, SGK'nın sadece kayıtdışılığa bakmayacağını, bütün bu çalışmaların neredeyse bir anlamda ortak olacağını, en azından yoklama fişleri ve işyeri durum tespiti itibariyle ortak çalışılacağını kaydetti. Tek bir formun kullanılacağını ve bu formun elektronik ortamda kurumlar arasında paylaşılacağını ifade eden Şimşek, bunun bir kurumda yapılan denetimin diğer kuruma da destek vermesini sağlayacağını anlattı.

Tamamlanan eylemler

Şimşek, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan yönetmelik ile deniz ve havayolu taşımacılığı yapan firmalar tarafından varışlardan önce belirli sürelerde yolcu listelerinin ilgili gümrük idarelerine verilmesi zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

Bu eylem ile ülkeye deniz ve havayolu ile yapılan tüm giriş ve çıkışlarda yolcu bilgilerinin elektronik ortamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bildirilmesi ve yolculara yönelik risk analiz sisteminin kurulması yoluyla denetimdeki etkinliğin artırılmasını amaçladıklarını belirten Şimşek, ''Bundan sonra örneğin ABD'ye uçmanız gerekiyorsa havayolu şirketi buradan kalkmadan önce ABD'deki ilgililere o yolcu listelerini gönderiyor'' dedi.

''Hal kayıt sistemini tamamlıyoruz''

Hal kayıt sistemini tamamlayacaklarını kaydeden Şimşek, bu sistemin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasıyla sebze ve meyve sektöründeki kayıtdışılığı büyük oranda azaltmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kozmetik ürünler takip sistemini hayata geçireceklerini belirten Şimşek, ''Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda kozmetik ürünleri izlemeye yönelik bir sistem kuruyoruz. Yani ilaçlardaki karekod veya sigara ve içkideki bandrol gibi bir sistemi hayata geçirerek kozmetik sektöründeki kayıtdışılığın önüne geçmeye çalışacağız. Bundan sonra bütün kozmetik ürünlerin üretimden satışına yönelik takibine yönelik bir çalışma içinde olacağız'' diye konuştu.

Serbest bölgeler bilgisayar uygulama programı

Ekonomi Bakanlığı'nın, serbest bölgeler bilgisayar uygulama programını tüm serbest bölgelerde kullandığını anlatan Şimşek, bu sayede serbest bölgelerde yapılan ticaretin tamamını kayıt altına aldıklarını söyledi. Kayıt altına almanın yetmediğini, bunun Maliye Bakanlığı ile otomatik olarak paylaşılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün tüm verileri kendileriyle paylaşmak zorunda olduğunu söyledi.

Kayıtdışı ekonomiyle mücadelede başarının önemli bir ayağının da vatandaşların bu konuda duyarlı olmasından geçtiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

''Bizler yıl sonuna kadar kayıtdışılığı ülkemize, milletimize ve vatandaşlarımızın bizzat kendilerine verdiği zararları tanıtımlarla anlatmaya başlayacağız. Biz de Sağlık Bakanlığı gibi kamu spotlarına başlayacağız. Amacımız, bu konuda duyarlılık oluşturmaktır'' dedi.

Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak kayıtdışı ekonomiyle mücadele ederken vatandaşlardan da bu konuda destek beklediklerini vurguladı.

Mükelleflere uyarı

Daha önce taksitlerini zamanında ödemeyip de sistem dışında kalan mükellefleri de uyaran Şimşek, şöyle devam etti:

''6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans. Bundan sonra yeni bir düzenleme gündemde değil.

Gelir İdaremiz zaman zaman mükelleflerimize borçlarını hatırlatıcı mektuplar yollamakta. Ben bugün buradan bütün mükelleflerimize sesleniyorum, borçları varsa bir an önce ödemeye çalışsınlar. Vatandaşlara borcu olup olmadığını Gelir İdaresi internet sitesinden öğrenebilme imkanı sağladık. Borç sorgulamak için vergi dairesine gidilmesine gerek yok.''

Bundan 10 yıl önce vergilerin neredeyse yüzde 86'sının faize gittiğini, bugün ise toplanan vergilerin neredeyse yüzde 84'ünün milletin hizmetine gittiğini ifade eden Şimşek, bunun Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu ve korunması gerektiğini bildirdi.

Bakan Şimşek, ''Hiç kimse bize bu Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı'nını alıp da (hükümet bu konuda bir şey yapmıyor) diyemez. Ben artık bunu milletimizin takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • cihat genç 12 yıl önce Şikayet Et
    trthaber'i neden seviyorum.. kıssadan hisse adamlar. ne kadar uzatmıssınız yazıyı be. tamamlayabilen var mı acaba?
    Cevapla
  • pretty 12 yıl önce Şikayet Et
    hazırlanmalı. bence daha fazla çıkarılmalı. hesapların genelinin %5 i bile incelenemediğine göre daha çok müfettiş almak şart. devlet dairelerinde artık boş işe yaramayan memur alma devri kapansın çağa uygun memur atamaları yapılsın. 60 sene önce ihtiyaç olunan iş gücü şimdi gereksiz bunun yerine müfettiş alsanız denetleme mekanizması artar. ben bile talibim bu işe
    Cevapla
  • mmuussttaaaffaa 12 yıl önce Şikayet Et
    alınacak müfettişlerin. ALLAH korkusu olması lazım,yoksa hiç bir anlamı olmaz yiyenler çoğalır sadece
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR