Bayram temizliği nasıl yapılır?

Pek çok ev kadını şimdiden bayram temizliği yapmak için kolları sıvadı. Peki, bayram temizliği nasıl yapılır? Bayram temizliği yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte adım adım bayram temizliğinin yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2018 07:14 GÜNCELLEME 16.06.2018 08:59 Pratik Bilgiler
Bayram temizliği nasıl yapılır?
Bayram temizliği nasıl yapılır?

Bayram telaşının tüm evleri sardığı şu günlerde en çok dikkat edilen konu, bayram temizliğidir. En doğru bayram temizliği yapmanın yollarını sizler için araştırdık. 

İşte bayram temizliğini kısa sürede ve kolayca bitirmenizi sağlayacak püf noktalar:

- İlk olarak vakumlu süpürge ile toz kaldırmadan evi süpürerek işe başlayın. 

- Koltuk ve yatakların altı için kullanılan elektrik süpürgesi aparatları ile, eşyaları kaldırmadan altlarındaki tozu alın. Koltuk temizliğinin püf noktaları buraya tıklayabilirsiniz. 

- Temizlik suyunun sıcak olmasına özen gösterin. 

- Kalebodur temizliğinde, toz deterjan ya da krem temizleyici kullanmayın. 

- Çamaşır suyunu, tuz ruhu ile kesinlikle karıştırmayın. Banyo, lavabo, fayans temizliğinde karbonat ve sirke kullanmayı deneyin. Banyo temizliğinin püf noktalarını öğrenmek için buraya tıklayınız. 

- Deterjan kokularından kurtulmak için lavabo içerisinde sirke dökerek beş dakika bekletin. Daha sonra üzerine bolca su dökerek temizleyin.

- Mutfak temizliğinde, kullanmayacağınız malzemeleri temizleyerek, tezgah üzerinden dolaplara kaldırın. Mutfak dolaplarını en iyi temizleme yöntemi için buraya tıklayınız. 

- Koltuklarınızı temizlemek için, çamaşır suyu ile birlikte aromalı kokular kullanın. Temizlikten sonra kalacak kokunun sizi rahatsız etmemesi için, çiçek aromaları tercih edin. 

- Bayram temizliğinde duvar silecekseniz, görünen yerlerden başlayın. En doğru duvar temizliğini öğrenmek için buraya tıklayın. 

- Toz almak için mikrofiber bezleri tercih edin. 

- Cam silerken, daha parlak ve hızlı bir temizlik için silme suyunuza sirke eklemeyi unutmayın. Camları en pratik şekilde silmek için buraya tıklayınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR