Şerbet lekesi nasıl çıkar?

Şerbetli tatlı yerken yaşanan en can sıkıcı durumlardan biri, şerbetin elbisenize dökülmesidir. Kolay kolay çıkmayan şerbet lekesinden nasıl kurtulmanız gerektiğini sizler için araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2018 07:43 GÜNCELLEME 16.06.2018 10:11 Pratik Bilgiler
Şerbet lekesi nasıl çıkar?
Şerbet lekesi nasıl çıkar?

Şerbet, döküldüğü kumaşın üzerinde çok çabuk yayılır. Peki, kıyafetin yapış yapış olmasına neden olan şerbeti lekesini nasıl yok edileceğini biliyor musunuz?

İşte şerbet lekesini çıkaran yöntemler...

- Üzerinize şerbet döküldüğünde yapmanız gereken ilk şey, lekeli kıyafeti ılık suya bastırmaktır. Ilık su lekenin yayılmasını önleyecektir. 

- Şerbet lekesini çıkarmak için uygulaması gereken bir başka yöntem ise lekenin üzerine bulaşık deterjanı uygulamaktır. Şerbet lekesinin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve elinizle çitileyin. Lekenin çıktığını göreceksiniz. 

- Eğer şerbet elbiseye değilde halının üzerine döküldüyse yapmanız gereken çok kolay. Bunun için ılık su ve şampuan kullanmanız gerekir. Halının üzerine ılık su ve şampuan koyun ve temiz bir bezle silin. 

- Şerbet lekesini çıkarmak için sodada kullanabilirsiniz. Şerbet dökülen yerin üzerine soda dökün. Soda lekenin köpürerek iz kalmadan çıkmasını sağlayacaktır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR