Koltuk bakımı nasıl yapılır?

Koltuklar üzerinde bulunan lekeleri çıkarmak ya da deri koltuğunuzda bulunan çizik izlerini yok etmek istiyorsanız bu haber tam size göre...

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2018 07:51 GÜNCELLEME 02.01.2018 13:39 Pratik Bilgiler
Koltuk bakımı nasıl yapılır?
Koltuk bakımı nasıl yapılır?

Üzerinde günün yorgunluğunu attığımız koltuklar zaman içinde gerek güneş ışığından gerekse çizilmelerden dolayı yıpranırlar. Eğer bu yıpranmaları ortadan kaldırmak istiyorsanız bu önerileri uygulayabilirsiniz.

1- Evinizde çocuk varsa ya da derslerini koltukta çalışmak gibi bir alışkanlığa sahipse koltukların üzerinde bulunan kalem izleri kaçınılmaz olur. Asla çıkmayan mürekkep lekelerini çok basit bir yöntemle çıkarabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken lekenin üzerine hidrojen peroksit sıkmak. Sıktıktan sonra bir süre bekleyin ve daha sonra hidrojen peroksitin üzerine alkol koyarak temizleyin. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

2- Eğer evinizde mikrofiber koltuklar varsa bunları temizlemek için alkol kullanabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz bölgeye bir miktar alkol dökün ve silin. Koltuklarınızın parladığını göreceksiniz.

3- Deri koltuklardaki en büyük sorunlardan biri çizildiklerinde çok kötü bir görünüme sahip olmalarıdır. Ne yazık ki bu çizikleri temelli olarak ortadan kaldıran bir yöntem yok. Ama kısa süreliğine de olsa çizik izlerinden kurtulabilirsiniz. Çizik olan deri bölgeye ayakkabı boyası ile boyayın. Bu şekilde çizik izleri yok olacaktır.

4- Deri koltukların bakımını yapmak için bir başka yöntemse üstlerine zeytin yağı sürmektir. Zeyitn yağı koltukların parlamasını sağlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR