Yapay çiçekler nasıl temizlenir?

Evlerde dekoratif amaçlı kullanılan yapay çiçekler, zamanla kirlenmeleri nedeniyle sık sık temizlenmeleri gerekiyor. İşte sizlere yapay çiçekleri temizlemenin yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2018 07:53 GÜNCELLEME 13.07.2018 15:53 Pratik Bilgiler
Yapay çiçekler nasıl temizlenir?
Yapay çiçekler nasıl temizlenir?

Evinizi süsleyen yapay çiçeklerin daha temiz görünmesini ve canlı durmasını istiyorsanız bu tavsiyelere kulak verebilirsiniz. 

- İlk önce çiçeklerin tozlarını alın. Bu işlemi püsküllü bir toz alma fırçasıyla yapabilirsiniz. Bunun dışında toz alma işlemini mutlaka balkonda yapmalısınız. Bu sayede tozların evin içinde dağılmasını engellersiniz.

- Çiçekleri temizlemek için elektrik süpürgesi de kullanabilirsiniz. Çiçeğin parçalarının elektrik süpürgesinin içine kaçamaması için ince bir kadın çorabını elektrik süpürgesinin başına geçirin. Bu şekilde tozları kolaylıkla alabilirsiniz.

- Eğer çiçekleriniz yıkamaya uygun ise suyun altına tutarak yıkayabilirsiniz. Çiçeklerinizi yıkadıktan sonra ters bir şekilde gölgede kurumaya bırakın.

- Evinizde bulunan süs çiçekleri yıkamaya uygun değilse nemli bir bez yardımı ile yapraklarını ve saplarını silebilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR