Kışlık elbiseler nasıl saklanır?

Bahar mevsimin gelmesi ile evlerde temizlik telaşı başladı. Peki, bahar temizliği sırasında yazlık ve kışlıklar ayıklanırken, kışlık elbiseler nasıl saklanmalı? İşte sizlere kışlık elbiseleri saklamanın yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2018 07:16 GÜNCELLEME 24.05.2018 09:59 Pratik Bilgiler
Kışlık elbiseler nasıl saklanır?
Kışlık elbiseler nasıl saklanır?

Yazlık ve kışlık kıyafetler yer değiştirilirken nelere dikkat edilmeli? Bu sorunun cevabı haberimizde...

Kışlıkları kaldırırken ilk önce dikkat edilmesi gereken konulardan biri, artık giymeyeceğiniz kıyafetleri ayıklamaktır. Pek çok kişinin dolabından asla giymediği kıyafetler bulunur ve bu kıyafetler dolapta dağınıklık yapar. Bu nedenle işe ilk önce giyilmeyen kıyafetlerin atılması ile başlamak gerekir. Böylelikle dolabınız fazla yüklerden kurtulur. 

Kışlık kıyafetleri saklama yerlerine koymadan önce mutlaka temiz olup olmadıklarına dikkat etmek gerekir. Kıyafetler, hurçların içine ya da bazalara yıkanarak konulmalıdır. 

Eğer kaldırmayı düşündüğünüz kıyafetinizde bir hasar varsa (mesela sökük ya da kopmuş düğmeler) bu hasarı gidererek saklamak gerekir. Bu şekilde bir sonraki sene giymek için çıkardığınızda bu sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Kıyafetleri saklarken atlanmaması gereken konulardan biri de kıyafetlerin nasıl katlanması gerektiğidir. Kazak gibi yünlü kıyafetler, saklama yerlerine katlanarak konulmalıdır. Kot pantolonlar ise rulo şeklinde sarılarak saklanmalıdır. Eğer hassas kumaşlı bir elbise ya da gömlek söz konusu ise asılarak saklanması daha uygundur. 

Kıyafetleri katlamak ne kadar önemliyse hangi ürünün içinde saklanacağı da bir o kadar önemlidir. Kışlık kıyafetleri saklamak için piyasada pek çok ürün bulunuyor. Bunların içinde en çok hurçlar ve vakumlu torbalar kullanılıyor. 

Kışlık kıyafetleri saklarken karşılaşılan en önemli sorunlardan biri, kıyafetlere zarar veren güvelerdir. Eskiden bu canlılardan kurtulmak için kullanılan naftalinin insan sağlığına olan olumsuz etkileri göz önünde bulundurulduğunda yerine alternatif ürünler kullanmak gerekiyor. Sedir topları, lavanta poşetleri ve limon kabukları naftalin yerine kullanılabilecek ürünler arasında. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR