Börek dondurucuda nasıl saklanır? Böreği dondurucuda saklamanın püf noktaları

Böreği dondurucuda uzun süreli ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilmeniz için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Özellikle sakladığınız poşetlerin ya da kutuların kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Peki börek dondurucuda nasıl saklanır? Böreği dondurucuda saklamanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar yazımızda.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 05:16 GÜNCELLEME 06.05.2020 13:50 Pratik Bilgiler
Börek dondurucuda nasıl saklanır? Böreği dondurucuda saklamanın püf noktaları
Börek dondurucuda nasıl saklanır? Böreği dondurucuda saklamanın püf noktaları

Börek Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Farklı farklı hazırlanan iç harçlar hazırlanarak yapılan börek doyurucu olduğu kadar lezzetli de. Ülkemizde çayın yanına bile yapılan börekler, herkesin sevdiği atıştırmalıklardan biridir. Ancak bazen fazla fazla hazırlanan börek maalesef tabakta kalıyor. Yapılan böreğin fazlasının bozulmadan muhafaza edilebilmesi için uygun saklama koşullarında dondurulması gerekir. Bu sürenin uzun soluklu olabilmesi için yapılması gereken bazı püf noktalar vardır. İşte dikkate almanız gerekenler...

- Henüz sıcak olan böreği dondurucuya koymadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakmalısınız. Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır.

- Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz. Yalnız bunu yapmadan önce büyük bir tepsinin içinde dilimler birbiriyle temas etmeyecek biçimde 1 gün bekletilmelidir.

- Böreğin dondurucuda bekletme süresi en az 2 aydır. Bu süre börekteki iç malzemeye göre farklılaşabilir. Mesela içinde peynir harcı olan börekler, 7 ay kadar dondurucuda bekletilirken kıymalı börekte bu süre daha azdır.

YORUMLAR 4
  • Manolya cetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan bayanlar için mükemmel...
    Cevapla
  • Nilüfer ün. 5 yıl önce Şikayet Et
    Böreği buzdolabında saklamakta nedir kardeşim ? Zor olsa gam yemiycem.. Zaten yapımı uzun sürmüyor.. iyi ki buzluga atmayı öğrendiler.. tadı taze piseni asla tutmuyor.. "tembel avrat işi" bu..
    Cevapla
  • Buket 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldum değil ne olacağım demeli insan, şu an herkes evinde, ulusal bir salgın var, insanlar evden çıkamıyor, sizin tembel avrat işi dediğiniz börekleri biz difrizden çıkarıp tüketiyoruz :)
    Cevapla
  • Gülay 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın valla bacım bn de aynı dusuncedeyim yani tazenin yerini hiç bişey alamaz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR