Kahve telvesinin kullanım alanları

İçtiğiniz kahvelerin dibinde kalan telveleri, birbirinden ilginç alanlarda kullanabileceğinizi duymuş muydunuz? İşte kahve telvelerini kullanabileceğiniz yerler...

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2018 07:59 GÜNCELLEME 09.08.2018 14:04 Pratik Bilgiler
Kahve telvesinin kullanım alanları
Kahve telvesinin kullanım alanları

Kahve içmeyi seven kişilerin tercih ettiği Türk kahvesi ya da filtre kahveler, aşırı miktarda tüketilmediği zaman insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Peki damakta bıraktığı tadıyla gönülleri fetheden kahvelerin telvelerinin ne işe yaradığını biliyor muydunuz? İşte kahvenin dibinde kalan telvenin farklı kullanım alanları...

- İçerisinde bulundurduğu yüksek asit seviyesi sayesinde bitkilerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. Bu nedenle telveleri çöpe atmak yerine gübre yerine kullanabilirsiniz.

- Evinizde köpek besliyorsanız, banyo esnasında şampuanladıktan sonra kahve telvesi ile başını kibarca ovalayıp bitlenmesini önleyebilirsiniz.

- Kuvvetli bir antioksidan kaynağı olan kahve telvesi ile cildinize peeling yaparak cilt bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sivilceleri yok etmesinin yanı sıra ölü derileri de giderecektir.

- Ocakta biriken yağ kalıntılarını kahve telvesi ile ovarak kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR