Sıcak havalarda neler tüketilmelidir?

Sıcaklıkların artmasıyla gıda zehirlenmeleri de artmaya başladı. Özellikle sıcak havalarda kronik hastalıklara sahip kişiler bu gibi sağlık sorunlarını daha sık yaşamaya başlar. Peki sıcak havalarda nasıl beslenmelidir? Sizler için sıcak havalarda nasıl beslenilmesi gerektiğini araştırdık. İşte sıcak yaz günlerinde tüketilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2018 07:00 GÜNCELLEME 09.08.2018 10:19 Sağlık
Sıcak havalarda neler tüketilmelidir?
Sıcak havalarda neler tüketilmelidir?

Besinlerin içerdiği bazı maddeler sıcak havalarda zararlı bakterilere dönüşür. Bu durum fark edilmeden tüketilen besinlerden vücudumuza geçen bu bakteriler zehirlenmeye ya da varsa kronik hastalıkların nüksetmesine neden olur.

Uzmanlar bu konu da yiyeceklerin soğuk alanlarda muhafaza edilmesi gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda bu gibi durumlardan etkilenmemek içinde uzmanlar nasıl beslenilmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

İŞTE SICAK HAVALARDA BOL BOL TÜKETİLMESİ GEREKENLER

- Salatalık sıvı oranı yüksek sebzelerden biridir. Aynı zamanda içerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücutta biriken toksinleri kolayca atmada yardımcı olur. İçerdiği yüksek lif sayesinde de hem sindirimi kolaylaştırır hem de kandaki şeker oranını dengeler.

- Domates de tıpkı salatalık gibi antioksidan içeren güçlü sebzelerden biri bu bakımdan -uzmanların da tüketilmesini tavsiye ettiği besinler arasındadır.

- Glutensiz besinler de yaz aylarında tüketilmesi önerilen besinlerdendir. Özellikle gluten oranı az olan bulgur yoğurtla karıştırılıp tüketildiğinde içerdiği demir ve magnezyum oranı artar. Yaz boyu kabızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarının yaşanma riskini azaltır.

- Karpuz ve kavun sıcak havaların olmazsa olmaz besinlerindendir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu sebzeler hem vücudun sıvı oranını artırır hem de ferahlık verir.

- Yulaf ezmesi hem rahat kilo vermenizi sağlar hem de kan şekerini dengeleyerek yaz aylarına hastalıklara yakalanmanızı engeller. İçeriği yoğun lif sayesinde de yaşanma ihtimali olan bağırsak ve mide hastalıklarının riskini azaltır.

- Su, soda ve limona karışımı da hem detoks etkisi yapan hemde sıcak havalarda daha ferah hissetmenizi sağlayacaktır. Bir sürahinin içerisine iki bardak su bir 500 miligramlık soda ve 3 tane sıkılmış limon suyu ekleyiniz. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğini bu karışımı günde bir bardak tüketebilirsiniz. 

- Yoğurt yaz aylarında tüm besinlere oranla en fazla tüketilmesi gereken besinlerdendir. Özellikle ciltteki gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olarak artan ter oranını azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda 1 kase yoğurda bir adet salatalık bir diş sarımsak, 5 damla limon ve yarım su bardağı soda koyup tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR