Bilinmesi gereken 3 sağlıklı pişirme yöntemi

Basit ve çok daha faydalı, lezzet verici yemek pişirme tekniklerini bilmek gerekir. Üç yeni yöntem sayesinde yemeklerinizi daha sağlıklı bir hale getirirken onları daha da lezzetli yapabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2018 08:23 GÜNCELLEME 26.08.2018 08:57 Pratik Bilgiler
Bilinmesi gereken 3 sağlıklı pişirme yöntemi
Bilinmesi gereken 3 sağlıklı pişirme yöntemi

Yemeklerinizi daha sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişirme yöntemlerini ''Yasemin.com'' ekibi olarak sizler için araştırdık...

Etler için buğulama:

Buğulama işi için satılan pek çok tencere çeşidi bulunuyor. Bu tip tencerelerden birini aldıktan sonra  yapmanız gereken bir miktar su koyup, üstteki kısma gıdaları eklemek ve kapağını kapattıktan sonra suyu kaynatmak. Daha sonra altını kısabilir ve yemek pişene kadar devamlı buharda tutabilirsiniz.

Doğru bir pişirme için sert sebzeleri buhara daha yakın tutabilir, yeşil ve narin gıdaları ise biraz daha üstlerde pişirebilirsiniz.

Hafif haşlama:

Bu yöntem için ise tek yapmanız gereken şey, tencerenizin içerisine malzemelerinizi ekleyip üstünü biraz aşacak kadar su eklemek. Daha sonra suyu neredeyse kaynama noktasına getirmelisiniz. Bu yöntem için önce suyu ocağın büyük kısmında ısıtabilir, sonrada en küçük kısma alarak altını az açabilirsiniz. Malzemeleriniz pişene kadar kısık ateşte beklemeniz yeterli olacaktır.

Yüksek ısıda kavurma:

Bu iş için demir döküm gibi ısıya dayanıklı tavalar kullanabilirsiniz.                                    Tavanızı önce ısıtın ve daha sonra yağı tavaya bir miktar ekleyin. Yağın çok olmamasına dikkat edin, sadece tava üzerinde ince bir katman oluşturacak kadar olmalıdır.

Et eklenecekse eti bir yüzü tavaya denk gelecek şekilde tavaya katın ve en az bir kaç dakika pişmeye bırakın. Etin bir tarafı piştiği zaman diğer tarafını çevirip güzelce mühürleyin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR