Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir?

Balığı ızgara da yemeği sevdiğiniz halde ızgaraya yapıştığından dolayı pişirmekte zorlanıyor musunuz? Balığın ızgaraya yapışmaması için, uygulayacağınız en kolay yöntemleri sizler için araştırdık. İşte balığı ızgarada yakmadan pişirmenin püf noktalar...

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2018 11:56 GÜNCELLEME 06.09.2018 08:21 Pratik Bilgiler
Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir?
Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir?

Mevsim sezonunun açılmasıyla lezzetli balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Balığı pişirme yöntemleri kişinin isteğine göre değişiyor. Balığı ızgara da pişirmek bu yöntemlerin en sağlıklı olanıdır. Izgarada pişirmek için en uygun balıklar yağlı olanlardır. Somon, levrek, çipura, alabalık gibi çok yağlı olan balıklar tercih edilmelidir. Izgarada balık pişirmek zor ama çok basit yöntemler kullanarak kolay hale getirilebilir.

BALIĞIN IZGARAYA YAPIŞMASINI ÖNLEYEN YÖNTEMLER

- Öncelikle yıkadığınız balığı havlu kağıt ile kurulayın. Daha sonra bir kabın içine karabiber, zeytinyağı, limon suyu ve tuz koyup karıştırınız. Bu hazırladığınız sosu balıkların üstüne dökün ve içinde bekletin. Daha sonra ızgaranın üstüne de aynı sostan sürün. Bu sos balıkların ızgaraya yapışmasını önleyecektir ve balıkların daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır.

- Bir diğer yöntem balıkları koymadan önce kullanacağınız ızgarayı yağlamak. Aynı zamanda soğan sürebilirsiniz. Soğan sürerseniz bütün mikropları da yok etmiş olursunuz.

- Bu yöntem de hazırladığınız balıkları pişirmeden önce ızgaranın altına limon dilimleri koymak olacaktır. Bu yöntem ızgaranın balıklara arasında bir katman oluşturduğundan yapışma riskini tamamen ortadan kaldırmış oluyor. Ayrıca limon balığa müthiş lezzetini de geçirmiş olur.

- Balığın yapışmasını istemiyorsanız balığı aldıktan sonra temizlerken bütün pullarının temizlediğinizden emin olun.

- Balığı bekletirken normal su yerine tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylelikle yapışmasını engelleyebilirsiniz.

- Balığı pişirirken çatal yardımı ile kontrol ederek çevirebilirsiniz. Bu yöntemle balığın yapışıp yapışmadığını görebilirsiniz.

- Pişirirken ısısının düşük olmasına dikkat edin. Böylelikle ısı yavaş olduğundan balığın yanma ve yapışma sorunu ortadan kalkacaktır.

- Balığı çevirirken kullanacağınız maşayı yağlayın. Aynı zamanda balığın üstüne biraz yağ sürün.Bu balığın daha yumuşak olmasını ve yapışmamasını sağlayacak.

YORUMLAR 1
  • halit yusufoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    balığı donmuş vaziyette ızgara yapmak özsuyunu içinde koruyacağı için .en lezzetli ve en pratik yöntem.iki tarafını onar dakika yağsız pişiriniz........yapışmaz da.... denendi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR