Yumurta kokusu için kesin çözüm

Yumurta, besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Ancak kokusu çoğu insanın hoşuna gitmeyebilir. "Yasemin.com" ekibi olarak etrafa dağılmış bir yumurtanın veya yumurta yedikten sonra kokusunun eşyalara sinmesi ile alakalı sizlere öneri sunuyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2018 07:58 GÜNCELLEME 29.10.2018 08:37 Pratik Bilgiler
Yumurta kokusu için kesin çözüm
Yumurta kokusu için kesin çözüm

Yumurtanın kokmasına neden olan bazı nedenler vardır. Çürük olması veya taze olmaması ile alakalı olabilir. Her yumurta kokuyor diye bir genelleme olmayacağı bir yerde kalıntısı kalan her şey gibi yumurtanın da kokması beklenir bir durumdur.

İşte, yumurta kokusunun nasıl çıkacağına dair bilgiler...

- Yumurtalar fazla pişirildikleri zaman koku ortaya çıkarırlar. Ne kadar çok pişirilirse koku o kadar fazla olur. Bu nedenle yumurtayı haşlamayı istiyorsanız kaynar suyun içinde bekleterek pişirebilirsiniz.

- Soğuk su, yumurta kokusuna olumlu etkili gösterir. Pişmiş olan yumurtayı soğuk suyun altında ne kadar çok tutarsanız, kokusunun giderilmesi de o kadar çabuk olur.

- Kırılmış yumurtanın olduğu olan odanın kapısını kapatıp diğer odalara yayılmasına engel olunuz. Daha sonra pencereleri açınız. Odanın her köşesine küçük kap koyunuz. Her kabın içine bir miktar karbonat ekleyiniz ve belli bir süre bekleyiniz. Karbonatın koku emme özelliği ile odadaki yumurta kokusunu giderebilirsiniz.

- Odanın her köşesine bir miktar kum serpiniz ve bekleyiniz Kum odadaki yumurta kokusunu belli bir süre çekecektir. Koku kaybolduktan sonra elektrikli süpürge ile süpürebilir ardından parfümlü yer deterjanı ile yerleri silebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Haha :) bu kadar rezillik çekilir mi bir yumurta için ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR