Zeytin nasıl hazırlanır?

Her mevsimde sofraların vazgeçilmez kahvaltılık tadı olan zeytinin nasıl hazırlanıp sofraya servis edildiğini "Yasemin.com" editörleri olarak sizlere sunuyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2018 08:05 GÜNCELLEME 22.11.2018 09:11 Pratik Bilgiler
Zeytin nasıl hazırlanır?
Zeytin nasıl hazırlanır?

Tüm zeytinlerin olgunluğa eriştiği kış aylarının başlarında zeytinlerin hazırlanmasında bilinmesi gereken bazı pratik noktalar vardır. Bu noktaları "Yasemin.com" editörleri olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Zeytin çeşitlerinin hazırlanmasındaki pratik yollar:

- Yeşil zeytinin çekirdeğinin merkezine sert bir taş veya tahtanın üzerine çekiç yardımı ile sertçe vurarak kenara ayırınız. Kenara ayırdıktan sonra biriken zeytinleri bir kavanoza toplayıp içerisine kaya tuzu ilave ettikten sonra kavanozun ağzına kadar su doldurunuz. Kavanozun ağzını iyice kapatınız. Kavanozu ters çeviriniz ve 10 gün süre sonra suyunu değiştiriniz.

- Siyah zeytinin çekirdek kısımlarına bıçak yardımıyla dikey olarak üç adet kesik atıp kenara ayırınız. Ayırdığınız zeytinleri bir kaba doldurunuz. İçerisine limon dilimi, kaya tuzu ve yarım çay bardağı elma sirkesi  (kavanozun büyüklüğüne göre sirkenin miktarı değişir) kalan bölgeyi suyla doldurunuz ve kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Bir hafta sonra suyunu değiştiriniz ve aynı uygulamayı yaptıktan sonra bir hafta daha beklemeye alınız.

- Işık almayan bir fileli çuvalın içerisine siyah zeytinleri toplayınız.  Bol miktarda kaya tuzu ekleyerek ağzını iyice kapatıp üzerine sert bir ağırlıkla bastırınız. Eğer bu işlemi balkonda yapacaksanız, zeytinin akan sıvısının ortalığa bulaşmasını önlemek için mutlaka gidere yakın yere koyunuz. 25 gün sonra hurma siyah zeytininizi yemeğe hazır halde servis yapabilirsiniz.

- Olgunlaşmaya yüz tutmuş yeşil zeytinleri bir kaba doldurunuz. İçerisine limon tuzu, limon dilimi, üzüm sirkesi, defne yaprağı ( zeytinin kendi yaprağı da olabilir) ilave ediniz. Kalan bölgeyi suyla doldurarak ağzını güzelce kapatınız. İlk 10 süre ile beklemeye alınız ve suyunu değiştiriniz ve aynı malzeme miktarının yarısını koyarak tekrar 10 gün beklemeye alınız. Zeytinlerin kırmızı bir renk aldığını göreceksiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR