Fayans temizliği nasıl yapılır? Kirli derz aralarını temizlemenin pratik yöntemi

Derz aralarının kirli gözükmesi hem duvarın kalitesini bozar hem de görünüm kirliliğine yol açar. Her derz arasının temiz kalabilmesi için mümkün oldukça düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. Fayansları temizlerken kolaylıkla temizleyebileceğiniz derz araları, hem sağlık hem görsellik açısından önemlidir. Fayans temizliği nasıl yapılır? İşte, fayans ve fayans (derzleri) temizliğinin pratik yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2020 08:01 GÜNCELLEME 27.01.2020 11:25 Pratik Bilgiler
Fayans temizliği nasıl yapılır? Kirli derz aralarını temizlemenin pratik yöntemi
Fayans temizliği nasıl yapılır? Kirli derz aralarını temizlemenin pratik yöntemi

İşlemeli duvarda kendini en çok gösteren derz aralarıdır. Derz araları temizliği inatçı olduğu kadar kolay temizlenmesi ile biliniyor. Görselliğe büyük ölçüde önem katan bu aralıkların parlak ve orijinal renginde durması tüm bayanların arzu ettiği bir şeydir. Peki, fayans temizliği nasıl yapılır? Derz araları nasıl temizlenir? Derz yani fayans alanlarını temizlemek için hangi yol izlenmelidir? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız.

Fayans temizliği nasıl yapılır

FAYANS NASIL TEMİZLENİR?

Fayans temizlemek için özel deterjanlardan alınız. Sünger ile fayansın üzerine uygulayınız. Aynı şekilde süngerin üzerine beyaz sirke kullanarak da fayans temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Süngerin sert kısmıyla çıkmayan yerleri bastırarak silmeyi deneyiniz.  

Fayans temizliği

Bir ölçek çamaşır suyu ve üç ölçek karbonatı karıştırarak süngerin üzerine bir miktar ilave ediniz ve fayansın üzerinde silme işlemini uygulayınız. Bir saat fayansın üzerinde bekletmeniz lekelerin çıkmasında etkili olabilir. Daha sonra durulamaya geçebilirsiniz.

Fayans temizliği nasıl olmalı

FAYANS ARASI (DERZ) TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

- Temiz bir bezi (yumuşak olmamalı) çamaşır suyuna batırınız ve derzlerin arasında gezdiriniz. Belli bir süre beklettikten sonra ılık su ile temizleyiniz.

Fayans arası temizliği

- Fırça gibi sert yüzeyi olan temizleyiciler ile beyazlatan deterjan kullanarak derz arasına kullanılacak deterjanı fırçayla yayınız. 7-8 dakika bekletiniz ve daha sonra su ile temizleme işlemine geçiniz.

Fayans arası temizliği nasıl olmalı

- Kirli derz aralarını yağlı boya kullanarak tertemiz bir görünüm sağlayabilirsiniz. İnce bir fırça kullanırsanız çift katlı boyama yapmanızı öneriyoruz. Ve boyanın bir gün beklemesini sağlayınız.

Fayans arası temizlemenin püf noktaları

- Marketlerde derz arası için özel olarak derz boyama kalemleri vardır. Kalemler yaklaşık 5 metrekare civarında yer boyayabilir. Boyayı kullanamadan önce derz arasının kuru olmasına özen gösteriniz.

YORUMLAR 1
  • Tecrübe. 5 yıl önce Şikayet Et
    Köşeler için özel sızdırmazlık bantları var. Yapıştırıyorsunuz, bembeyaz. Küf, kararma derdi yok. Ama pahalı. 4 - 5 metresi 50 - 60 TL. Ama uzun ömürlü. Sil geç. Kalın olanını tavsiye ederim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR