Eymen ne demek? Eymen isminin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran'da geçer mi?

2019 yılında ülkemizde yaklaşık 1 milyon bebek dünyaya geldi. Alınan bilgilere göre bu doğan erkek bebeklere en çok Yusuf, Eymen, Mehmet, Mustafa ve Ahmet gibi isimler koyuldu. Bu isimler arasından Eymen listenin en başında yer alıyor. Doğacak bebeğinize Eymen ismini vermek istiyorsanız anlamını da mutlaka haberimizin detaylarından öğrenmelisiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2020 08:25 GÜNCELLEME 26.01.2020 10:54 Yaşam
Eymen ne demek? Eymen isminin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran'da geçer mi?
Eymen ne demek? Eymen isminin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran'da geçer mi?

Yeni doğacak çocuklarına isim araştırması yapan ebeveynler Eymen isminin anlamı ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyor. Erkek bebeklere isim bulmak kız bebeklerden daha zor oluyor. Hem günümüzde çok bilinmeyen hem de manası güzel bir isim bulmak için araştırmalar yapan anne babalar için Eymen ismi hakkında merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

EYMEN İSMİNİN MANASI NEDİR?

Eymen ismi şansı ve talihi ifade etmektedir. Şansı bol olan, talihli kişi anlamında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir isimdir. Arap toplumunda eski yüzyıllardan bu yana erkek çocuklarına isim olarak verilmiştir. 

EYMEN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Eymen İsmi Kur'an'da geçmektedir. Meryem suresinin 52. ayeti ve Taha Suresinin 82. ayetinde kullanılmaktadır. Ayrıca Kassas Suresinin 30. Ayetinde yer alır. Bu ayetlerde Allah tarafından korunan ve talih verilen kimseleri anlatırken Eymen sözcüğü geçmektedir.

EYMEN İSMİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Ali:Yüce, ulu, yüksek

Efe: Ağabey, büyük kardeş.

Aras: Kalın Yün, At kılı anlamında

Yusuf: Hz. Ya’kub (a.s.)’un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf

YORUMLAR 1
  • Mahmud 4 yıl önce Şikayet Et
    yazınız uydurma, Kuran Mealinde bahsi geçen kelimenin çevirisi bahsettiğiniz manada değil. ayrıca Taha 82 de de geçmiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR