Japon gülü bakımı ve yetiştirilmesi

Japon gülü olarak da adlandırılan Çin gülü, Latince adı Chinese Rose anlamına gelmektedir ancak dilimizde Japon gülü adıyla bilinir. Peki bu Japon gülü çiçeği bakımı nasıl olur ve nasıl yetiştirilir? İşte, yanıtlar...

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2019 08:17 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:50 Pratik Bilgiler
Japon gülü bakımı ve yetiştirilmesi
Japon gülü bakımı ve yetiştirilmesi

Ankara ve İstanbul gibi bölgelerde saksılarda yetiştirilen bitki, Akdeniz ve Ege sahillerinde bahçelerde yaygın olarak görülmektedir. Evlerde veya iş yerlerinde iç mekan bitkisi olarak tercih edilse dahi bahçe bitkisi olarak balkonlarda kullanılmaktadır. Süs bitkisi görevi gören bu estetik çiçeğin bakımı hakkında bazı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Peki, Çin gülü bakımı ve yetiştirilmesi nasıl olur? İşte, Çin gülü çiçeğinin bakımı haberinin ayrıntıları...

Japon gülü bakımı

ÇİN GÜLÜ ÇİÇEĞİNİN BAKIMI;

- Kışın sıcaklığı 13-18 olup 7 derecenin altına düşürmeyiniz. Ilık ortamları sevmektedir. Bol güneşli, aydınlık ve havadar ortamları sever ancak bitkinin zarar görmemesi için yakıcı güneş ışığında çiçeği muhafaza etmeyiniz. Nemden hoşlanır.

- Zengin karışımlı toprağı sevmektedirler. Humusça zengin bahçe toprağına yaprak çürüntüsü (kompost toprak), kil ve yanmış çiftlik gübresi ekleyiniz.

- Hali hazırda (bahar ayında) ekilmiş tohumlara müdahale etmeyiniz. Tohumlar 21-27 derece sıcaklığında çimlenmektedir.

Japon gülü

- Bakım işlemleri yapılarak büyütülen fideler uygun boya gelince yetişme ortamlarına alınmalıdır. Çelikle üretim de nisan-ağustos ayları arasında çelikler odunlaşmamış sürgünlerden 7,5-10 cm uzunluğunda olmak üzere yapılmalıdır.

- Japon gülünde görülen önemli hastalıklar; bakteriyel yaprak lekesi, dal kanseri, kurşuni küf ve fungal yaprak lekesidir. Kontrol altına alınız.

- Çiçek yaşlandığında, saksısı değiştirilmek istenmediği koşulda, ilkbaharda dikkatlice sökülüp kökleri kırpılır ve uygun toprak ilave edilerek aynı saksıya geri dikilebilir.

- İlkbahar ve yazın özellikle çiçek tomurcukları oluşmaya başladıktan sonra bol su vererek sıcak havalarda yapraklara su püskürtme yapınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR