Sırniki nedir? Lezzetli sırniki nasıl yapılır?

Rus mutfağının en meşhur kahvaltılık tarifleri arasında yer alan sırnikinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı basit ama lezzeti dünyaya konu olan sırnikinin orjinal ismi syrniki. Lor peynirinden dolayı kıvamı yumuşacık olan ve pancakeleri andıran syrniki tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2019 08:15 GÜNCELLEME 22.07.2019 08:16 Yemek
Sırniki nedir? Lezzetli sırniki nasıl yapılır?
Sırniki nedir? Lezzetli sırniki nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarına ilgisi olanların bayılacağı bir tarifi sizler için hazırladık. Günün her saatinde kolaylıkla yapabileceğiniz ve tüketebileceğiniz Rusya'nın mutfaklarından gelen enfes bir o kadar da doyum olmayacak 'sırniki' tarifi huzurlarınızda.. Adeta pankek ya da krep tarifini andıran ancak içerisinde sürpriz bir besin olan sırniki Türkiye'yede de en çok merak edilen tarifler arasında yerini almayı başardı. Klasik tarifleri bir kenara ayıracağınız, yapımı pratik olan sırniki tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SIRNİKİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram tuzsuz lor peynirini
2 adet yumurta
2 yemek kaşık un
1 yemek kaşık irmik
2-3 yemek kaşık şeker
Bir tutam tuz
Biraz un şekillendirmek için
Sıvı yağ kızartmak için

sırniki nedir ve nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Lor peyniri ile yumurtaları mikserle güzelce çırpın. Daha sonra şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından  un, tuz ve irmik ekleyin ve kaşık yardım ile iyice karıştırın.

Bir kaşık yardımıyla mandalina büyüklüğünde alıp bir kase dolusu unun üzerine bırakın.

Her tarafını una bulayıp elinizde yuvarlayıp hafifçe bastırarak şekil verin.

Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyun.

Isınan yağa pankekleri dizerek önü ve arkası kızarana kadar pişirin. Kızarttıktan sonra havlu peçete üzerine alıp fazla yağını çeksin. Üstüne pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR