Tabu oyunu nasıl oynanır? Tabu oynamanın püf noktaları nelerdir?

Koronavirüs salgının neden olduğu son zamanlarda karantina günlerinde eğlenceli oyunlar oynayarak, can sıkıntınızı önleyebilir, zamanınızı kaliteli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Can sıkıntınızı alacak şu günlerde oynayabileceğiniz tabu oyununu sizler için haberimizin içeriğinde ayrıntılı bir şekilde açıklıyoruz...

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 12:54 GÜNCELLEME 19.04.2020 13:38 Pratik Bilgiler
Tabu oyunu nasıl oynanır? Tabu oynamanın püf noktaları nelerdir?
Tabu oyunu nasıl oynanır? Tabu oynamanın püf noktaları nelerdir?

Tabu oyunu, 6 yaşından büyük çocuk ve erişkinlerin oynayabileceği bir oyundur. Kişiler önce iki gruba ayrılırlar. Grupların sayısı eşit olmalıdır. Tabu oyunu, kelime haznenizi geliştirecek bir oyundur. Ailecek keyif içerisinde oynanan tabu, kısıtlı zaman içerisinde yakın kelimeleri türetmeniz konusunda sizleri hırslandıracak. Peki, eğlencesi bol tabu oyunu nasıl oynanır? Tabu oyunu oynarken nelere dikkat edilmelidir? Tabu kaç kişilik oynanan bir oyundur? İşte, tabu oyunun kuralları...

Tabu oyunu nasıl oynanır

TABU OYUNU NASIL OYNANIR?

Tabu oyunu, en az 6 kişiyle olmak üzere 12 kişiye kadar oynanabilen bir oyundur. Kişiler önce iki gruba ayrılırlar. Grupların sayısı eşit olmalıdır. Oyuna başlamak üzere tabu kartlarından beş taneyi eline alır. Bu kişinin anlatımı sırasında onun yasaklı sözcükleri söyleyip söylemediğini kontrol etmek üzere karşı takımdan bir kişi onun yanına gelir ve kartlara anlatım süresince birlikte bakarlar.

Tabu oyunu nasıl oynanır

Anlatıcı kartları eline aldıktan sonra, süre başlamış kabul edilir ve kum saati çevirilir. Anlatıcı 5 kartı aynı anda eline alabilir veya anlattıkça kart çekmeyi seçebilir. Bu onun seçimine kalmıştır. Oyunu zorlaştırmak isteyenler, kartların sırayla çekilmesi gerektiğini belirtip “pas” geçilen sözcükleri tekrar anlatma hakkının olmadığını kabul edebilirler.

Tabu oyunu nasıl oynanır

Tabu oyunu içerisinde yüzlerce kelime bulunduran kartlar bulunmaktadır. Oyunun konsepti; oyun kartında yazan kelimeleri kullanmadan anlam olarak karşıdakine anlatabilmektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR