İki kardeş ramazan eğlencesini evlere taşıdı

Kırklareli'nde ilkokul öğrencisi iki kardeş, atıklardan hazırladıkları "Karagöz ve Hacivat" oyununu sosyal medyadan evlere taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2021 12:18 GÜNCELLEME 04.05.2021 12:18 RAMAZAN
İki kardeş ramazan eğlencesini evlere taşıdı
İki kardeş ramazan eğlencesini evlere taşıdı

Kırklareli'nde ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Feyza Beren Özen ile 8 yaşındaki kardeşi Faruk Eren Özen, geri dönüştürülebilen atık malzemelerden ve ders kitaplarından Karagöz ile Hacivat sahnesi oluşturdu. İki kardeş bu sahnede gün içinde hazırladıkları oyunlarını iftarın ardından ailelerine sergiliyor ve sosyal medyadan paylaşıyor. Oyunlarında koronavirüs tedbirlerine uyulması çağrısında da bulunan kardeşler, ramazan coşkusunu salgın sürecinde evlere taşıyor.

İNSANLARI GÜLDÜRMEK İSTEDİLER

Feyza Beren Özen, ramazan ayında insanların hem ibadet ettiğini hem de eğlenebildiğini söyledi. Evde sahneledikleri oyunlar sayesinde ailesinin keyifli zaman geçirdiğini belirten Özen, "Karagöz ve Hacivat eski zamanlarda da insanları güldürürmüş. Biz de bunu yapmaya kadar verdik ve çok güzel oldu. Her akşam oynuyoruz ve çok eğleniyoruz. Ramazan ayı aslında benim için çok farklı bir ay. Çünkü oruç tutuyoruz, sahura kalkıyoruz. Ramazan ayını çok seviyorum." dedi

İFTARDAN SONRA OYUNLARINI SERGİLİYORLAR

Anne Şerife Özen ise çocuklarının sahnenin yapım aşamasından gösterilere kadar çok eğlendiğini belirterek, "Karagöz ile Hacivat gösterileri çocukların da çok sevdiği bir şey. Sadece ramazanda oruç tutulur, teravih kılınır diyerek olmaz. Bu ibadetleri sevdirerek öğretmek gerektiği için ramazan eğlencesini ve coşkusunu evlerimize taşıdık." diye konuştu. Özen, çocuklarının her akşam iftardan sonra oyunlar sergilediğini belirterek, "Kendilerini de geliştireceklerini düşünüyorum bu konuda. Çünkü doğaçlama diyaloglar da gelişiyor. Biz bir ışık yaktık devamı gelir inşallah." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR