Çöp sanıp attığımız mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları...

Klasik bir laf vardır, 'vitamini kabuğunda' diye. Mandalina kabuğu mucize faydalarıyla bu sözü haklı çıkaracak niteliktedir. Çöp olduğunu düşünerek attığımız mandalina kabuklarını hem değerlendirmek hem de inanılmaz faydalarından yararlanmak mümkün. İşte, mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2017 17:33 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:06 SAĞLIK
Çöp sanıp attığımız mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları...
Çöp sanıp attığımız mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları...

Mandalinadan elde edilen kürler ve meyvesini tüketerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Atmayarak değerlendireceğiniz mandalina kabukları ile hazırlayacağınız kürler bronşitten sindirim sorunlarına ve hatta ayak mantarına kadar birçok problemle baş edebilecek kuvvettedir. İşte mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları ve sık sık başımıza gelen hastalıklar için çözüm önerisi mandalina kabuğu ile yapılan tarifler...

 

mandalina faydaları

Mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları;

 

•Beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. 

•“Pektin” diyet lifinin bileşeni olduğundan kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. 

•Hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 

•Bağırsaklarda dost bakterilerin kolonize olmasını sağlar. 

•Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür.

•Ham olarak cilde uygulandığında cildi yumuşatır ve temizler. 

•Dokuların sağlığını korur. 

•Kan şekerini dengeler. 

•Sağlıklı bir karaciğere sahip olmanızı kolaylaştırır. 

•Kansere yakalanma riskini azaltır. 

•Mandalina kabuğundan hazırlanan çay düzenli olarak tüketildiğinde, iyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kolesterolü sağlıklı seviyelerde tutar ve kötü kolesterolü azaltır. 

•Özellikle mandalina kabuğundan yapılan çaylar iç organların sağlığını korumada etkili rol oynayabilirler.

mandalina kabuğu yararları

Mandalina kabuğunun deva olabildiği hastalıklar ve kür tarifleri;

Bronşit hastalığı için;

1 bardak kaynamış suya iki yemek kaşığı mandalina kabuğunu ekleyin. Bir saat bekletin ve sonra için. Bunu günde üç kez tüketerek bronşiti hızlı ve doğal bir şekilde giderebilirsiniz. 

Burun tıkanıklığı için;

Küçük ağızlı bir kavanoza birkaç tane soyulmuş mandalina kabuğu atın ve üzerine sıcak su ilave edin. 10 dakika boyunca buharı soluyun. Nefesinizin açıldığını, ferahladığınızı ve burun tıkanıklığınızın geçtiğini göreceksiniz. 

Öksürük; Mandalina kabuklarını küçük parçalar halinde bölün ve kurutun. 1 bardak sıcak suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş kabuğu atın. 1 hafta boyunca serin bir yerde bekletin. 1 hafta sonunda kabukları çıkartın ve çözünmüş sıvıyı cam bir kavanoza aktarın. Her yemekten önce günde üç kez tüketerek öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. 

Sindirim problemleri için; Kurutulup veya çekilmiş portakal ve mandalina kabuğu kullanabilirsiniz. Hazırlayacağınız tozu, yemeklerinize veya tatlılarınıza ekleyerek mide ağrılarınızı ve sindirim sorunlarınızı azaltabilirsiniz. 

Ayak mantarı için; Bire hafta boyunca günde iki kez olmak şartıyla mantarın olduğu bölgeye kabukları koymalı ve sonra ovmalısınız. 

Yüksek tansiyon için; Üç litre suya bir bardak taze mandalina kabuğu ilave edin. Kaynatın ve bir saat bekletin. İki günde bir vücudunuzu bu suyla yıkayın. 

Beyin tümörleri için; Yapılan çalışmalar neticesinde, mandalina kabuğunda bulunan “tangeretin” maddesinin, beyin tümörlerinin en tehlikesi olan “Glioblastomada” tümörünü küçülttüğü ortaya çıkmıştır. Beyin tümörü olan hastalarda; Günde beş mandalina, bir portakal, bir limon kabuğunu beraber çekin. İçine çok az bir tatlandırıcı koyup tüketerek beyin tümöründe bulunan ödemin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Mandalina ile rahatlama sağlayın; Küçük bir torbaya birkaç mandalina kabuğu koyun ve yanınızda bulundurun. Kabuklardan gelen aromayı 15 dakika nefesinizle çekin. Ayrıca hafif baş ağrılarını böylelikle geçirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR