Spiral taktırmak zararlı mıdır?

Kadınların hamilelikten korunmak için taktırdıkları spiralin zararlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte ciddi hastalıklara neden olan spiralin zararları…

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2018 07:09 GÜNCELLEME 11.04.2018 16:14 Sağlık
Spiral taktırmak zararlı mıdır?
Spiral taktırmak zararlı mıdır?

Spiral bir doğum kontrol yöntemidir. Genellikle rahim içine T şeklinde yerleştirilir. Fakat spiral takan birçok kadın spiralin takıldığını unutur. Bu durumda rahimde komplikasyon enfeksiyona neden olur. Spiral, bazı kadınlarda dış gebelik riskini artırır. Ancak dış gebeliğin tek nedeni spiral değildir. 

Uzmanlar, spiral takan kadınların yılda en az iki defa kontrole gitmeleri gerektiğini söylüyor. Aksi takdirde bazı kadınların rahim ağızları spiral takmaya müsait olmadığından spiralin düşme ihtimali vardır. Bu durumu yaşayan kadınlarda; adet zamanı olmadığı halde kanamalar meydana gelir. Ayrıca adet sancısı gibi sancı yaşanır.

 Spiralin, en olumsuz etkilerinden bir rahime zarar vermesidir. Yerinden oynayan spiral kontrol edilmediğinde rahim ağzında iltihaplanmaya neden olur. Bu da hem koruyuculuğu azaltır hem de ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirebilir.

Rahimin iç duvarına zarar veren spiralin yerinden oynadığı ya da düştüğü; şiddetli kasılmalar, koyu renkli kanama, titreme gibi belirtilerle anlaşılır. Hasta hemen tedavi edilmelidir. Ancak tedavi olumlu sonuç vermezse spiral çıkartılır.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ümit çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    merhabalar annem 64 yaşinda 32 yıl önce spiral taktırmış kontrol ettirmemiş şimdi tansiyon şeker ayak şişliği,unutkanlık vs sağlık sorunları var bunların spiral ile nir ilşkisi varmıdır annem doktora gitmeyi sevmiyor ne yapabiliriz?
    Cevapla
  • Ebru 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende dört ay önce doğum yaptım taktırmak istiyorum ama korkuyorum duyduğuma göre çok zararlıymış gerçekten öylemi acaba
    Cevapla
  • Melek 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bir yazı.29 yıldan beri kullanıyordum.Belli periodlarda kontrollerini oldum.Zaman zaman vücudu dinlendirmek için aldırıp yeniden taktırdım.Bahsi geçen komplikasyonlardan birini dahi yaşamadım.Çok rahat vede çok emniyetli.
    Cevapla
  • Tuğba 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende 4 yıldır mirena kullanıyorum, memnunum, sizinde hormonlu sipral mi?
    Cevapla
  • burcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bende 4 yildir kullaniyorum cok sukur bir sorun yasamadim bence en guvenilir korunma yontemi
    Cevapla
  • Hasibe 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum çok rahat ve çok emniyetli
    Cevapla
  • Selva 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba benim 1 oğlum var kime sorsam ilk çocuktan sonra takma bir sürü şey dediler çok kilo aldırıyormuş doğru sizde de kilo sorunu oldu mu
    Cevapla
  • Dicle 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba, alıp çıkarılırken vücuda zarar veriyor mu?
    Cevapla
  • Kirli tezgah.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nüfusunu azaltmak için yapılan oyunlardan biridir şimdi bu yüzden binlerce veya milyonlarca Hanım kardeşlerimiz hastadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR