Yüz terlemesine karşı doğal yöntem

Aşırı yüz terlemesi, genetik sorunlardan psikolojik bozukluklara kadar pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. İşte sizler için aşırı yüz terlemesine iyi gelen doğal yöntemleri araştırdık…

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2018 07:25 GÜNCELLEME 14.05.2018 10:01 Sağlık
Yüz terlemesine karşı doğal yöntem
Yüz terlemesine karşı doğal yöntem

Yüz terleme hastalığı genellikle psikolojik nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Aynı zamanda yüz terleme hastalığına; genetik bozukluk, fazla kilo, egzersiz ve aşırı sıcak havalarda neden olur. Bu hastalık için uzmanların önerdiği bazı doğal yöntemler bulunur.

İşte aşırı yüz terlemesine iyi gelen o doğal tedavi yöntemleri;

TALK PUDRASI

Yüzdeki aşırı terleme ile mücadele etmede en etkili yol talk pudrasıdır. Yüzünüze günde 3 kez talk pudrası serpmeniz aşırı yüz terlemesinin önüne geçer.

DOMATES SUYU

2 yemek kaşığı organik domates suyunun içine 5 damla limon damlatınız. Hazırladığınız karışımı yüzünüze masaj uygulayarak sürün. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

BUZ KÜPLERİ

Buz ciltteki gözenekleri sıkılaştırdığından günde 2 defa temiz bir beze buz küplerini koyup yüzünüze sürün, ardından soğuk su ile şok etkisi yaratın.

SALATALIK SUYU

2 adet salatalığı rendeleyip süzgeçten geçiriniz. Suyu çıkan salatalığı buzdolabında bir gün boyuncada bekletin. Daha sonra ped pamuk yardımıyla günde 2 kez cildinize tonik gibi uygulayın.

ALOE VERA JEL

Aloe vera bitkisinin olgunlaşmış yapraklarını kesip jelini çıkartın. 3 yemek kaşığı aloe vera jeliyle 1 buçuk yemek kaşığı salatalık suyunu karıştırın ve günde 2 kez bu karışımı yüzünüze uygulayın. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR