Hıçkırık neden olur?

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen hıçkırığın neden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Peki, hıçkırık nedir, neden kaynaklanır ve hıçkırık hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte hıçkırık hakkında bilinmeyen her şey…

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2018 07:39 GÜNCELLEME 15.05.2018 08:11 Sağlık
Hıçkırık neden olur?
Hıçkırık neden olur?

Hıçkırık; göğüs kafesi boşluğu ile karın üstü boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasının istem dışı kasılmasıyla ses tellerinde aniden ortaya çıkan sese denir. 6 saniyede bir ortaya çıkan bu ses, diyafram dışında kaburgalar arasında bulunan kaslarda da meydana gelebilir. 

Aşırı gülme, sigara içme ve çok hızlı yemek yemeden kaynaklanan kısa süreli hıçkırık tehlikeli değildir. Fakat hıçkırık 1 aydan uzun sürerse, buna inatçı ya da sürekli hıçkırık denir. Bu hıçkırık türü ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

Hıçkırık kansere neden oluyor!

İrlandalı bilim adamları 'inatçı hıçkırığın' kilo kaybı ve yutkunma güçlüğü gibi belirtiler eşik ediyorsa bu durum yemek borusu kanserinin habercisi olabileceğini açıkladı.

Hıçkırık hakkında doğru bilinen yanlışlar;

Nefesi tutmak, soğuk suyu nefes almadan içmek, korkmak, dış kulak yolunu tıkamak ve limon içmek gibi kulaktan dolma bilgilerle yapılan tedavi yöntemleri ilerleyen zamanlarda ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Uzmanlar, hıçkırığı gidermek için yapılan nefes tutma yönteminde ölümle bile sonuçlanan vakaların olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR